Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ “ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ” Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΕΣΟ ΘΥΜΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Καταγραφή

Αυτή τη φορά …δεν χρειάστηκε να περιμένουμε να μάθουμε από τους Τούρκους τι και πώς ξεπούλησε από τα εθνικά μας συμφέροντα ο Κούλης στη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά οι Τούρκοι απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που είχε δρομολογηθεί να συμφωνηθεί στη διάρκεια του γεύματος και για το οποίο επίσης για άλλη μια φορά η ελληνική πλευρά έπαθε αφωνία κρατώντας στο σκοτάδι το περιεχόμενο των συνομιλιών. Κι αυτό που είχε

δρομολογηθεί -και συμφωνήθηκε χθες- σας το έχουμε αποκαλύψει εδώ και αρκετές ημέρες: Είναι η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο η οποία θα γίνει με πιο …επικαιροποιημένο τρόπο μέσω ενός νέου αγωγού!

Αυτό, όπως τονίζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά, υπήρξε και το μοναδικό ουσιαστικά θέμα της χθεσινής δίωρης συνάντησης στο παλάτι του Σουλτάνου στην Πόλη. Και λέμε το μοναδικό θέμα διότι αυτό που “συμφώνησαν” επίσης είναι -για το …καλό του ΝΑΤΟ και της σταθερότητας της νοτιοανατολικής πτέρυγάς του- να “παγώσουν” όλες οι “διαφορές” -όπως τις αποκαλούν- μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κι επειδή όπου “διαφορές”, αυτό που εννοείται είναι οι διαρκώς αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι χθες ο Κούλης:

Νομιμοποίησε ντε φάκτο όλες τις μέχρι σήμερα απαιτήσεις της Άγκυρας για το Αιγαίο, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, τα νησιά, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, το μεταναστευτικό και τα μειονοτικά.

Αποδέχτηκε τη δημιουργία νέου αγωγού που αναβαθμίζει σε όλα τα επίπεδα την Τουρκία και υποτάσσει την Ελλάδα όχι μόνο γεωπολιτικά αλλά και ενεργειακά. Από χθες, με την “υπογραφή” του Κούλη, η Ελλάδα μετατράπηκε σε δορυφόρο της Τουρκίας. Γι αυτό και τραγικά επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε γράψει εν όψει της συνάντησης ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα μετατραπεί, στην Πόλη, σε Κυριακή της Προδοσίας από τον Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν, με την χθεσινή υποταγή του Κούλη που θύμιζε τις εποχές των ραγιάδων στην Υψηλή Πύλη μπροστά στους Σουλτάνους, εξασφάλισε αυτό που ήθελε στο παζάρι του με τις ΗΠΑ για να μην “αποκοπεί” εντελώς από την Δύση με την ευκαιρία του πολέμου στην Ουκρανία. Και βεβαίως ο Μητσοτάκης πήγε χθες εκεί και συμφώνησε εκτελώντας εντολές των Αμερικανών, ελπίζοντας ότι το αντάλλαγμα που θα πάρει αυτός για τις …υπηρεσίες του είναι ότι θα κρατηθεί με τη βοήθειά τους στην εξουσία και θα σωθεί από την κατάρρευση υπό τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση. Γι αυτό και είχε την πρεμούρα να διαβεβαιώσει ότι συνομίλησαν σαν σύμμαχοί με τον Ερντογάν, ότι είναι προς όφελος όλων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο να υπάρξει σταθερότητα και ότι «βάλαμε τα θεμέλια» για καλύτερες σχέσεις. Μόνο που αυτά τα “θεμέλια” θα είναι …υγρού τύπου με το ξεπούλημα των ελληνικών θαλασσών…

Τα τουρκικά μέσα, -έχοντας ενημέρωση απευθείας από πλευρά του Ερντογάν- επιβεβαίωσαν ότι τέθηκε και το θέμα των αγωγών με τον Σουλτάνο να παρουσιάζει ως “εναλλακτική λύση στα προβλήματα ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ” την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει μέσω Τουρκίας, φυσικό αέριο από τα πεδία της Ανατολικής Μεσογείου. Από την ελληνική πλευρά όχι μόνο διάψευση δεν υπήρχε γι αυτό, αλλά και απόλυτη σιωπή η οποία είναι ένοχη και επιβεβαιώνει ότι αυτή ήταν η ταμπακιέρα της συνάντησης.

Το μυστικό κρύβεται στην επιθυμία των Αμερικάνων του Μπάιντεν να φτιάξουν -στα πλαίσια της προσπάθειας ενεργειακής “απεξάρτησης” της Δύσης από την Ρωσία- έναν East Med μέσω Τουρκίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορέσει να περάσει ο αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας μέσα από τις θαλάσσιες ζώνες που έχει εξουσιοδότηση, με βάση τις συμφωνίες που έχει συνάψει και υπογράψει, η Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα μάλιστα  το σχέδιο των ΗΠΑ για αγωγό Τουρκίας-Ισραήλ μέσω της ΑΟΖ της Κύπρου υπήρχε από την εποχή της κυβέρνησης Ομπάμα αλλά σταμάτησε λόγω του Τραμπ. Με αφορμή τον πόλεμο την Ουκρανία επανήλθε τώρα και πρόκειται για έναν άλλο αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα ξεκινά από το κοίτασμα «Αφροδίτη» και να κατευθύνεται μέσω Κύπρου στα νότια παράλια της Τουρκίας. Παράλληλα  υπάρχει σχέδιο και για δεύτερο αγωγός που, ξεκινώντας από τα κοιτάσματα του Λεβιάθαν στο Ισραήλ, θα διασχίζει την Κυπριακή ΑΟΖ, καταλήγοντας στην Αλεξανδρέττα.  Εδώ να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό -και πριν ακόμη ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία- υπήρξε και το Το άτυπο έγγραφο (non paper) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επιδόθηκε στις κυβερνήσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με το οποίο εκφραζόταν η αντίθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην κατασκευή του αγωγού East Med. Η εξέλιξη αυτή έβαζε ουσιαστικά την ταφόπλακα και κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία ήταν παρά τις δήθεν αντιδράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα περί «αιφνιδιαστικής κίνησης» και «ξαφνικό δώρο» των ΗΠΑ στον Ερντογάν. Όλοι τους ήταν στο κόλπο….

Το πρώτο άμεσο θύμα της χθεσινής συμφωνίας είναι η Κύπρος διότι η υλοποίηση του νέου αγωγού  έχει ως προϋπόθεση τη “λύση” του Κυπριακού , δηλαδή αποδοχή της απαίτησης της Άγκυρας στη “λύση των δύο κρατών”. Αυτό σημαίνει ότι θα νομιμοποιηθεί η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, θα εξοβελισθεί όποιο ίχνος ρωσικής παρουσίας από το νησί, άρα έρχεται το τέλος του κυπριακού κράτους που αυτόματα σημαίνει και ακρωτηριασμό του Ελληνισμού…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%91-%ce%9e%ce%95%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%97%ce%a3%ce%95-%ce%9f%ce%9b%ce%91-%ce%9f-%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%94%ce%9f%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%a5%ce%a0%ce%9f%ce%93/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.