Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; Παραχωρούν στρατιωτικό νοσοκομείο σε ιδιώτες; Τι άλλο θα ακούσουμε;

409-696x438

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” της 10.3.2022, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), απεύθυνεται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και του θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη βούλησή του να παραχωρηθεί το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών σε ιδιώτες και όχι στο Δημόσιο ή γιατί δεν το εκμεταλλεύεται το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πολιτών της Πεολοποννήσου.

Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ : 409 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρας

ΣΧΕΤ : Δημοσίευμα εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» της 10.3.2022

Κύριε Υπουργέ.

Με απέραντη θλίψη, πικρία και απογοήτευση, συνάδελφοί μας που υπηρε-τούν σε Μονάδες της Πελοποννήσου, μας απέστειλαν το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με τίτλο: «Πάτρα – 409 πρώην Στρατιωτικο Νοσο-κομείο: Τι σχεδιάζουν ιδιώτες γιατροί επενδυτές», όπου μεταξύ των άλλων αναγράφε-ται ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέλεξε για την αξιοποίηση του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πάτρας την προώθηση σχεδίου μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, μέσω αναζήτησης ιδιωτικών επενδυτών, αναθέτοντας σε συγκεκριμέ-νο γραφείο πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών της Πάτρας, ένας εκ των οποίων τόνισε στην εφημερίδα ότι για την εκμίσθωση φέρεται να έχει ενδιαφερθεί ομάδα για-τρών από την Αθήνα, που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ιατρική μονάδα πρωτοβάθ-μιας περίθαλψης, ενώ πρόκειται, η ομάδα αυτή των μηχανικών, να διαβιβάσει την επενδυτική πρόταση στο ΥΠΕΘΑ ζητώντας την εξειδίκευση των όρων παραχώρησης.

Καταρχήν κε Υπουργέ μας θλίβει το γεγονός ότι για ένα τόσο σημαντικό ζή-τημα που άπτεται της υγειονομικής περίθαλψης των εν ενεργεία στρατιωτικών δεν ενημερώθηκε η Ομοσπονδία μας, με αποτέλεσμα να γεννώνται εύλογα καχύποπτα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεως από μεριάς σας.

Για την ιστορία και μόνο και την πληροφόρηση όλων των συναδέλφων μας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:

– Το Μαραγκοπούλειο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο ήταν γνωστό με την ονομασία «409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο», ανεγερθέν το 1937 με έξοδα του Πατρινού βιομηχάνου και μεγαλέμπορα Βασιλείου Μαραγκόπουλου, συνολικού εμβαδού σχεδόν 3.800 τ.μ., με αποθηκευτικούς χώρους και χώρο στάθμευσης οχημάτων, εντός οικοπέδου 10 στρεμμάτων περίπου, μέχρι το 2017 αποτελούσε παράρτημα του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα Πατρών. Είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Υπουργείο Υγείας το 1982).
– Μετά την απομάκρυνση των κλινικών του Γ.Κ.Ν. Πατρών, το κτίριο του πρώην 409 Γ.Σ.Ν. Πατρών, με υπογραφή του (τότε) Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με όραμα, εξ όσων γνωρίζουμε του κου Πάνου Καμμένου, να επαναλειτουρ-γήσει σαν ένα πρότυπο πρωτοβάθμιο ιατρικό κέντρο που θα αποτελείται από στρα-τιωτικούς ιατρούς και παράλληλα θα παρέχει φαρμακευτικό υλικό για στρατιωτικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

– Η διαθήκη βάσει της οποίας γίνεται η διαχείριση του ως άνω κληροδο-τήματος έχει ως απαράβατο όρο τη χρήση του για τη λειτουργία υγειονομικής μονάδας η οποία θα εξυπηρετεί και τον στρατό.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως, και εφόσον τα αναγραφόμενα στο σχετικό δημοσίευμα είναι αληθή:

– δημοσιοποιήσετε το κείμενο της ανάθεσης του Υπουργείου Εθνικής Ά-μυνας προς το γραφείο πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών της Πάτρας,

– μας γνωρίσετε τυχόν προθέσεις σας περί περίθαλψης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, αλλά και των συναδέλφων μας της ΕΛ.ΑΣ., του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και Π.Σ. και υπό ποίους όρους,

– μας γνωρίσετε γιατί δεν αναλήφθηκε πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περί αναγέννησης του 409 Γ.Σ.Ν. Πατρών, επ ωφελεία των στελεχών και των πολιτών της Πάτρας,

– μας γνωρίσετε γιατί επιλέγεται η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου (έστω και εν υπνώσει) υγειονομικού χώρου και όχι η χρήση και λειτουργία του από το Ελλη-νικό δημόσιο.


Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων
Στρατιωτικών – Π.Ο.Ε.Σ.

Πηγή: militaire.gr

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%95%ce%99%ce%9d%ce%91%ce%99-%ce%94%ce%a5%ce%9d%ce%91%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%a0%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.