Ο πρόθυμος πρωθυπουργός στην επικίνδυνη πλευρά της Ιστορίας

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε με βεβαιότητα στη Βουλή ο επικίνδυνα ανέμελος πρωθυπουργός, αποκαλύπτοντας τη μηδαμινή σχέση του ιδίου και των golden boys- επιτελών του με τα διδάγματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, σχετικά με τη στάση των συμμάχων μας, τόσο στη Μικρασιατική καταστροφή, όσο και στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου

Επιχειρώντας να ανεβάσει την αφεντιά του στο πολιτικό επίπεδο των Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο άριστος Μητσοτάκης επικαλέστηκε δύο συνθήματα τα οποία, όμως, σηματοδοτούν και τις δύο πιο πικρές περιπέτειες της Ελλάδας μέσα στον εικοστό αιώνα: Τη Μικρασιατική Καταστροφή και την εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Ανιστόρητη ανεμελιά και άγνοια… κινδύνου

Εν μέσω μιας καταστροφικής κρίσης, ο άριστος πρωθυπουργός, προκειμένου να στείλει το μήνυμα της αφοσίωσή του στα συμμαχικά «καθήκοντα», επικαλέστηκε τη φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου, πως «το έθνος μου είναι πολύ μικρό για να διαπράξει μια τόσο μεγάλη ατιμία», δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πως δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την Ιστορία, κι ότι θεωρεί τους πολίτες ως μεταλλαγμένα ανιστόρητα «αμερικανάκια» που θα καταπιούν αμάσητη κάθε ανιστόρητη καραμέλα που θα τους πετάξει.

Γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Πρωθυπουργός, ότι οι τότε Αγγλογάλλοι σύμμαχοι πούλησαν την Ελλάδα την ώρα της Μικρασιατικής Καταστροφής, αφήνοντάς τη μόνη στο τέλος.

Αδιαφορεί, ωστόσο, για το ενδεχόμενο μιας ανάλογης ιστορικής ομοιοκαταληξίας στις σημερινές συνθήκες, αποφασίζοντας ερήμην του ΚΥΣΕΑ τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στην Ουκρανία, και δεσμεύοντας τη χώρα με επιλογές που μπορεί μακροπρόθεσμα να τις πληρώσει ακριβά.

Για να εμπεδώσουμε μάλιστα την ανιστόρητη έμπνευση των αρίστων ότι τάχα «η Ελλάδα ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας και είμαστε και τώρα», ο ανέμελος πρωθυπουργός πέταξε και δεύτερη ρουκέτα μέσω twitter.

Επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γράφοντας ότι από το βήμα της Βουλής είχε πει το περίφημο «ανήκωμεν εις τη Δύση», για να μας πείσει για την ορθότητα των επιλογών του.

Ξέχασε όμως ότι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ το 1974, εξαιτίας του προδοτικού ρόλου των Αμερικανών συμμάχων, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο και της προσπάθειας του ελληνικού στρατού να την αποτρέψει.

Τα σλόγκαν της… υποκρισίας

Θέλοντας, όμως, να αναδείξει και το δικό του αποτύπωμα στις μεγάλες αποφάσεις για τη χώρα, ο άριστος Μητσοτάκης, αφού συμβουλεύτηκε τον ειδικό σχεδιαστή «κοινωνικών» μηνυμάτων κ. Πάγιατ, συμπλήρωσε στο εν λόγω στο twitter, το ανάρπαστο σλόγκαν των ημερών: «Ανήκουμε κι εμείς στη Δύση, στην Ελευθερία τη Δημοκρατία και τη διεθνή νομιμότητα».

Ένα κομψότατο σλόγκαν, με μεγάλη ζήτηση εσχάτως, σχεδιασμένο και ραμμένο για τον «στυλιστικό» εξευγενισμό το φιλοναζιστικού πολιτικού και στρατιωτικού δυναμικού της «συμμάχου!» Ουκρανίας, για χάρη της οποίας ο άριστος κ. Μητσοτάκης παίζει στη «ρώσικη ρουλέτα» το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο ξαφνικός «έρωτας» Μητσοτάκη–Ζελένσκι και ο… ζηλιάρης Ερντογάν

Επίσης, διεκδικώντας πρωτιές στο συμμαχικό προσκλητήριο έσπευσε πρώτος αυτός απ’ όλους τους ηγέτες της Ε.Ε. να χαιρετίσει το αίτημα του Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. μέσω ειδικής διαδικασίας, χωρίς να σταθμίσει συνέπειες από ένα τέτοιο προηγούμενο, ειδικά σε σχέση με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι, το αίτημα Ζελένσκι και η αντίδραση των Ευρωπαίων άνοιξε την όρεξη Ερντογάν για παιχνίδια με την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Χειροκροτούν τον Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία. Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δε θα περιμένει μια καταστροφή» δήλωσε αμέσως ο Σουλτάνος από την Άγκυρα.

Ενώ στη διάρκεια συνέντευξης με τον πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, πέταξε και το πρώτο μεγάλο καρφί, ρωτώντας: «Θα βάλετε την Τουρκία στην ατζέντα σας όταν θα υπάρξει πόλεμος εναντίον της;».

Ο Μητσοτάκης, που εκείνη την ώρα δεν είχε μάτια κι αυτιά παρά μόνο για τον Ζελένσκι έγραφε στο Twitter: «Πλήρης αλληλεγγύη στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την Ε.Ε. – είναι μία από εμάς».

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-prothumos-prothupourgos-stin-epikinduni-pleura-tis-istorias/2.156881