Παρασκευή, Μαρτίου 25

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την τέλεια καταιγίδα

Νίκος Νικολόπουλος
Νικος Νικολοπουλος

Η Ελλάδα ζει την πιο βίαιη φτωχοποίηση στη σύγχρονη ιστορία. Η ακρίβεια διαλύει τον κοινωνικό ιστό και φέρνει αποσταθεροποίηση. Και ενώ η χώρα βουλιάζει στον δικό της ανελέητο πόλεμο ο Μητσοτάκης απαντά ,όπως ανέφερε στο τελευταίο διάγγελμα του, με «μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας» .

Η λιτότητα από την άλλη συνεχίζεται έχοντας εξαντλήσει τα όρια της και πλέον δημιουργεί αντιαναπτυξιακά ελλείμματα και νέο δημόσιο χρέος.

Η πολύχρονη μνημονιακή – οικονομική κρίση που έφερε τη μείωση μισθών και συντάξεων έχει άνισα πλήξει τα ασθενέστερα και μεσαία οικονομικά στρώματα.

Η συνέχιση της ίδιας  οικονομικής πολιτικής από τα κόμματα εξουσίας ανεξαρτήτως ιδεολογίας , οδηγεί σε νέα αδιέξοδα τόσο στο δημοσιονομικό, όσο και στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

«…εάν η χώρα μας οδηγηθεί σε νέα  αύξηση του δημοσίουχρέους, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει δυσάρεστεςδημοσιονομικές καταστάσεις.»  Η πληροφορία προκύπτει από την Έκθεση της Βουλής και όπως σημειώνει … «ο κίνδυνος αυξάνεται όσο η οικονομική δραστηριότητα στηρίζεται κυρίως  στα ευρωπαϊκά κονδύλια και στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Την ιδία ώρα οι πτηνοτρόφοι για να αντέξουν το αυξημένο κόστος σε ενέργεια και ζωοτροφές, μειώνουν την εκτροφή πουλερικών και κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να σταμάτησαν την εκτροφή προσωρινά μέχρι να βελτιωθούν οι τιμές στο κόστος παραγωγής. Το κόστος έχει εκτοξευθεί στα ύψη μη μπορώντας να σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος τον αυξήσεων.

Όμως ο αρμόδιος υπουργός Αδ.Γεωργιάδης καταφέρνει να ξεσηκώνει από τον καναπέ την σιωπηλή πλειοψηφία με τις συχνές προκλητικές τηλεοπτικές του δηλώσεις λέγοντας : « Όσο και να μας πιέζετε, δεν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων δεν θα τινάξουμε τη χώρα στον αέρα. Μη με ξαναρωτήσετε»

Οι λογαριασμοί της ενέργειας αποτελούν πια θανάσιμη απειλή για τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και συντελούν στην πιο βίαιη φτωχοποίηση στη σύγχρονη ιστορία.Οι λογαριασμοί που έρχονται αγγίζουν πλέον τα 1.000 ευρώ!Οικαταναλωτές βλέπουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι με δυσκολία θα μπορέσουν να τα πληρώσουν τους επόμενους μήνες .Το ρεύμα όπως προαναφέρθηκε είναι απλησίαστο, το φυσικό αέριο σε ποσοστό έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο, ενώ και το πετρέλαιο βρίσκεται σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα.

Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περίπου το 6% του μέσου μηνιαίου μισθού τους για να γεμίσουν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους, λόγω της αύξησης των καυσίμων .

Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη κατέκτησε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ.

Μιλάμε για την μεγάλη ληστεία με την ευλογία η έστω ανοχή της Κυβέρνησης των α(Χ)ρίστων.

Οι πολίτες κρυοπαγιάζουν αλλά άφωνοι  έμειναν οι τηλεθεατές  του Γιώργου Παπαδάκη, ακούγοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει πως ο κόσμος δεν κρυώνει και πως για όλα φταίνε τα κανάλια που δημιουργούν ψυχολογικά στον κόσμο με τις άσχημες ειδήσεις που μεταφέρουν. Κρυώνουμε λοιπόν επειδή έχουμε τα ψυχολογικά μας!

Εποχή Λουδοβίκου – Μαρίας Αντουανέτας ο λαός λοιπόν φταίει που δεν τρώει  το “παντεσπάνι” και επιμένει στη πείνα του να θέλει το ψωμί για να χορτάσει …

Ασφαλώς και δεν φταίει η ψυχική μας υγεία αλλά η ακολουθούμενη   οικονομική πολιτική των ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΩΝ όπου έφεραν την ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και που αφορά το 30% του συνολικού πληθυσμού.

Οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ άφησαν ανεξέλεγκτες  τις τιμές ενεργειακών προϊόντων να είναι σε δυσθεώρητα ύψη βάζοντας φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τα διαθέσιμα, συχνά, να μην φτάνουν για την προαγορά του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να κατοχυρωθεί η εκκαθάριση στην συνέχεια του επιδόματος θέρμανσης.

Αναμφίβολα είναι δυσβάστακτος ο λογαριασμός του κύματος της ακρίβειας που σαρώνει διαστρωματικά την ελληνική κοινωνία.

Με βάση την ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που μάλιστα έγινε στο τέλος του 2021 και δεν έχει ενσωματώσει τα σημερινά δεδομένα, σχεδόν για τα μισά ελληνικά νοικοκυριά το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του, μόλις για 19 ημέρες.

Έχει πάρει διαζύγιο ο Πρωθυπουργός και το ΠΑΡΕΑΚΙ του απότη κοινωνία και θα πληρώσει τον λογαριασμό της πολύπλευρης κρίσης εξ΄αιτίας της άρνησης του να ελέγξει την αισχροκέρδεια εκείνων που τον έκαναν αρχηγό στήνοντας τρεις φορές κάλπες και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε.

Ο λαός ξέρει! Δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνον ο απόλυτος μονάρχης  κυβερνήτης.

Η ακρίβεια όμως ότι και να νομίζουν οι ΚΟΥΛΗΣΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ δυστυχώς διαλύει τον κοινωνικό ιστό και φέρνει αποσταθεροποίηση και έκρηξη της εγκληματικότητας.

Και από κοντά έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Η χώρα βουλιάζει στον δικό της ανελέητο πόλεμο με νέα μεγάλα

pronews.gr 

ζόρια που φέρνουν τα εφόδια , οι ζωοτροφές για τους αγρότες και οι ελλείψεις σε σιτηρά γάλατα και κρέατα…Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την τέλεια καταιγίδα…

 https://www.pronews.gr/opinion-makers/o-ellinikos-laos-vrisketai-antimetopos-me-tin-teleia-kataigida/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .