Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

«Οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ πυροβόλησαν αμάχους που επιχειρούσαν να βγουν από τη Μαριούπολη»

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ καταγγέλλει ότι το Τάγμα Αζόφ πυροβόλησε κατά αμάχων.

Οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ πυροβόλησαν άμαχους που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Μαριούπολη κατά μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου του αυτοκινητόδρομου M23 προς την κατεύθυνση του Νοβοαζόβσκ, καταγγέλλει η Πολιτοφυλακή της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκραίας του Ντονέτσκ στο κανάλι της Telegram.

Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στρατιωτικό προσωπικό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξασφάλισαν την ασφαλή έξοδο από την πόλη για περίπου 150 άτομα.

Διακόπηκε για άλλη μια φορά η επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούν η μια την άλλη για τη νέα διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης στη Μαριούπολη.

Η σχεδιαζόμενη για σήμερα απομάκρυνση των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης στην Ουκρανία δεν ήταν εφικτή εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε πως αυτή η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των περίπου 200.000 ανθρώπων αμάχων κατοίκων της πόλης, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις και συμμάχους τους, «διεκόπη».

«Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.