Στη Νέα Δημοκρατία του θείου, όλοι οι καλοί χωράνε…

Είναι η Αθήνα ανυπόφορη πόλη για να ζει κανείς;

Βελτιώθηκε η πρωτεύουσα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, τις υποδομές, την εικόνα της βρε αδερφέ ως μια ευρωπαϊκή πόλη;

Έχουν φαγωθεί μερικά εκατομμύρια για τον περίφημο Ιστορικό Περίπατο, για τις ζαρντινιέρες του Κώστα Μπακογιάννη που μπήκαν στην Πανεπιστημίου;

Έχει υπάρξει ρεμούλα για τους φοίνικες και τις άλλες ανοησίες που φόρτωσε ο δήμαρχος το κέντρο δήθεν για να κάνουμε τη βόλτα μας στην… Καραϊβική;

Όχι. Τίποτε από αυτά δεν έχει υπάρξει. Δεν έχει δοθεί καμιά ουσιαστική απάντηση για την παντελώς αδιάφορη θητεία του γιου της Ντόρας στον δήμο της Αθήνας.

Ούτε βεβαίως και τον «πειράζουν» τα συστημικά ΜΜΕ τον δήμαρχο. Άλλωστε, με τόσους επικοινωνιολόγους και δημοσιογράφους που έχει στο γραφείο του ο Μπακογιάννης είναι κομματάκι δύσκολο να ασκήσει κάποιος κριτική.

Όμως, παρ’ ότι τα προβλήματα της Αθήνας είναι μεγάλα και χρήζουν γενικών παρεμβάσεων, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει να ασχολείται με άλλα… καυτά θέματα.

Με αυτά που αν δεν τα αναφέρεις θα σε… κακοχαρακτηρίσουν. Θα σε πουν ομοφοβικό, κι άντε να ξεπλύνεις τη ντροπή από τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες.

Έτσι λοιπόν, επειδή δουλειά δεν είχε ο δήμαρχος, είπε να ασχοληθεί και με τη γκέι κοινότητα.

Άλλωστε, είναι πολλά τα ψηφαλάκια και μπορεί και να τα χρειαστεί όταν αποφασίσει να κάνει πολιτική καριέρα στην κεντρική σκηνή του πολιτικού θιάσου της χώρας.

Τι μας είπε ο Μπακογιάννης;

Εξέφρασε λέει τον ενθουσιασμό του με την προοπτική να τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στο δημαρχείο της Αθήνας.

«Με πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Δεν είναι θέμα επιθυμίας, είναι υποχρέωσή μου», απάντησε ο κ. Μπακογιάννης, χαμογελώντας, όταν ρωτήθηκε σε συνέδριο εάν επιθυμεί να γίνει ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει γάμο ομοφυλοφίλων. Ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι είναι πιο εύκολο να εκλεγεί πρώτα ένας γκέι δήμαρχος και μετέπειτα ένας πρωθυπουργός, καθώς οι συνθήκες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πιο ευνοϊκές.

«Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πρώτα να εκλέξει η Αθήνα έναν γκέι ή μια γκέι δήμαρχο και μετά θα δούμε έναν ή μια γκέι πρωθυπουργό. Και το λέω αυτό γιατί εξ ορισμού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πιο μπροστά από το γενικό κράτος. Εξ ορισμού η έννοια της προόδου στην αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει με τα λόγια, έχει να κάνει με την πράξη. Εξ ορισμού η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να συνομιλεί με την καθημερινότητα της πόλης».

Μια χαρά, λοιπόν για τον δήμαρχο. Όλα λυμένα τα προβλήματα, γιατί να μην ασχοληθούμε και με τα πιο «ελαφρά»;

Άλλωστε, στη Νέα Δημοκρατία του θείου, όλοι οι καλοί χωράνε…