Τετάρτη, Μαρτίου 2

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Εθνικά επιζήμια η προσέγγιση Μητσοτάκη

«Καλώ για μια διόρθωση»

Μιλώντας στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος στάθηκε σε μια φράση που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ουκρανικό και η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις και του ζήτησε να την ανακαλέσει.


«Η προσωπική και εθνική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να μην σταθώ σε μια διατύπωση. Η εισβολή στην Ουκρανία ήταν η πρώτη μαζική και οργανωμένη εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταφέρω verbatim, λέξη προς λέξη, μια φράση την οποία ξεστόμισε ο κύριος Πρωθυπουργός της χώρας ενώπιον της ανωτάτου άρχοντος της χώρας. Εάν λοιπόν είναι ακριβής αυτή η φράση, τότε είτε ο Αττίλας 1 και 2 δεν ήταν μαζική και οργανωμένη εισβολή, είτε η Κύπρος δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος. Δεν υιοθετώ προσωπικές προσεγγίσεις, ούτε κρίνω ανθρώπους. Κρίνω μια φράση, η φράση αυτή ήταν λάθος. Και ήταν λάθος για ακόμα έναν λόγο. Διότι από το 1973 η Τουρκία σταθερά αποκαλεί τον Αττίλα ειρηνευτική επιχείρηση. Καλώ για μια διόρθωση. Δεν καταλογίζω σκοπιμότητα ούτε αποκαλώ με οποιονδήποτε τρόπο που είναι ανοίκειος και μη προτιμητέος τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η φράση ήταν λανθασμένη και εθνικώς, δυνάμει επιζήμια».

Η φράση ήταν λανθασμένη και εθνικώς, δυνάμει επιζήμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .