Τετάρτη, Μαρτίου 30

Συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου

 ΤΗΣ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ

Συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και στρέφεται μόνο σε βάρος της μητέρας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατηθεί έως την απολογία της. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με το σκεπτικό ότι αν «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Πάτρας και εν συνεχεία με συνοδεία μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. 

Αρχικά, με πρωτοβουλία της η Εισαγγελία Πρωτοδικών κάλεσε τη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών να φέρει τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην Αθήνα προκειμένου να ανακριθεί, έτσι ώστε να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Πλέον θα περάσει από τον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου θα κληθεί να καταθέσει για τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στις τοξικολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνεται ότι στο ειδικό εργαστήριο ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στους ιστούς της Τζωρτζίνας η χημική ουσία κεταμίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, από τη δικογραφία φαίνεται να προκύπτει η άμεση σύνδεση της μητέρα με τον θάνατο του μικρού κοριτσιού που όπως φαίνεται έλαβε θανατηφόρες δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν οι γιατροί στο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο νοσοκομείο του Ρίου και για το λόγο αυτό της είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην προβλεπόμενη ποσότητα. Ιατρικοί κύκλοι με τους οποίους ήρθε η «Ζούγκλα» σε επαφή δήλωσαν πως η ουσία αυτή, σε επιτρεπτή δοσολογία, χορηγείται σε παιδιά προκειμένου να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις. Ιδιαίτερα στην κατάσταση της Τζωρτζίνας θα έπρεπε οπωσδήποτε να της χορηγηθεί τέτοιο σκεύασμα δεδομένου ότι αντιμετώπιζε και το πρόβλημα των επιληπτικών κρίσεων. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η Τζωρτζίνα κατέληξε αφού είχε μεταφερθεί προηγουμένως στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν απολύτως φυσιολογικό να ανιχνευθεί στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις η προαναφερόμενη ουσία κεταμίνη.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό προκαλούνται ορισμένα κομβικά ερωτήματα. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που προέρχονται από το ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ, ότι δηλαδή η ποσότητα κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στους ιστούς της Τζωρτζίνας είναι πολύ μεγάλη αλλά και ποτέ οι θεράποντες ιατροί σε οποιαδήποτε φάση δεν είχαν χορηγήσει τέτοιο σκεύασμα στο παιδί, τότε προφανώς τα στοιχεία που προκύπτουν είναι απολύτως επιβαρυντικά για τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου. Εάν τώρα προκύψει πως σε κάποια φάση της θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου, και προκειμένου να υποστεί το παιδί την «βάσανο» της μαγνητικής τομογραφίας, χορηγήθηκε κεταμίνη, τότε η ποσότητα του σκευάσματος προφανώς και ελέγχεται από τα αρχεία του νοσοκομείου. 

Προς το παρόν, θα έρθει η δικογραφία για το τρίτο παιδί, μιας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε την εποπτεία για την έρευνα που αφορούσε το θάνατο της Τζωρτζίνας. Εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή για να απολογηθεί, πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης. 

Δεν αποκλείεται πάντως να συσχετιστούν και οι υπόλοιπες δικογραφίες για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών με αυτή της Τζωρτζίνας και να εξεταστούν από τον αρμόδιο ανακριτή της Αθήνας.

Παρέμβαση της ΜΚΟ Κλίμακα

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους της Πάτρας, το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι της ΜΚΟ Κλίμακα επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Πατρών και σε συνάντηση τους με δικαστικούς λειτουργούς εισηγήθηκαν το άμεσο εγκλεισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ψυχιατρική κλινική δεδομένου ότι εμφανίζει σαφείς τάσεις αυτοκτονίας. Οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ Κλίμακα άφησαν να εννοηθεί ότι έγιναν παραλήπτες στοιχείων και συμπεριφορών της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίες τους οδήγησαν στο παραπάνω συμπέρασμα. Κατόπιν όλων τούτων και πάντα σύμφωνα με τους δικαστικούς κύκλους της Πάτρας επισπεύστηκαν όλες οι διαδικασίες που αφορούν την υπόθεση με αποτέλεσμα την προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου και την μεταφορά της στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα.

Αμέσως μετά την μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στο αστυνομικό τμήμα της Πάτρας, κάτοικοι της πόλης πήγαν έξω από το σπίτι της και επιτέθηκαν λεκτικά στους συγγενείς της. 

Δείτε βίντεο: https://www.zougla.gr/greece/article/ston-isagelea-i-roula-pispirigou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .