Οδοστρωτήρας του ΕΣΥ και της νοημοσύνης μας, ο κ. Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης «έχει ένα όνειρο»: Να πουλάμε το χωράφι -όπως παλιά- για να χειρουργηθούμε και να βάζουμε πολιτικό μέσο για να νοσηλευτούμε. Επίσης, θεωρεί πως δεν έχει εγκληματικές ευθύνες για τους θανάτους συμπολιτών μας που μπορούσαν να έχουν σωθεί, κι ας πέθαναν οι μισοί από τους 26.635, κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

Όλα, καλώς καμωμένα

To έγγραφο του ΕΟΔΔΥ που ήρθε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο από τους 26.635 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους οι 16.519 κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, δεν εξέθεσε μόνο την αποτυχημένη πλέον σε όλα τα μέτωπα κυβέρνηση – που αυτοθαυμαζόταν δυο χρόνια τώρα για τη σωστή διαχείριση της πανδημίας- αλλά έδειξε και το μέγεθος της ασυνειδησίας και της εγκληματικής στάσης του αρμόδιου υπουργού.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όσοι εισήχθησαν σε ΜΕΘ περίμεναν κατά μέσο όρο 4,7 μέρες μέχρι να αδειάσει κρεβάτι. Κι ενώ λογικά θα έπρεπε να απολογείται σήμερα ο κ. Πλεύρης στην κοινωνία και τους συγγενείς όσων χάθηκαν άδικα, για τις παραλείψεις και τη σκόπιμη απαξίωση του ΕΣΥ, αντίθετα ισχυρίζεται πως όλα ήταν καλώς καμωμένα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων ημών.

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275837859

Οι αναμονές του αίσχους

Με ανακοίνωσή του επιχειρεί να διαστρέψει όσα καταγράφονται στο παραπάνω έγγραφο του ΕΟΔΔΥ, επικαλούμενος στοιχεία του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα οποία η αναμονή ήταν 30 ώρες γιατί, «όποιος εισάγεται στο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εισαχθεί αυτομάτως σε ΜΕΘ», όπως ισχυρίστηκε. Πρόβαλε δηλαδή το αυτονόητο, ακριβώς για να θολώσει το ζητούμενο, που αφορά στους ήδη διασωληνωμένους .

Αναφερόμενος στο έγγραφο του ΕΟΔΔΥ, ως «ψυχρός εκτελεστής» της αλήθειας, απάντησε πως «η αναμονή 4,7 ημερών αφορά στη διάρκεια νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και όχι στον χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ».

Δηλαδή, αντιλαμβανόμαστε πως κατά τον κ. Πλεύρη οι περισσότεροι διασωληνωμένοι σε θαλάμους και διαδρόμους απλώς… νοσηλεύονταν(!) και περίμεναν εκεί 4,7 ημέρες μέχρι να αρχίσει να μετράει και γι’ αυτούς ο χρόνος αναμονής για ΜΕΘ. Δηλαδή άλλες 30 ώρες σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία!. Αν στο μεταξύ δεν... έφυγαν οριστικά.

Ολική επαναφορά αναλγησίας

Και αυτό το ευφυολόγημα δεν είναι παρά η αήθης επανάληψη της ανατριχιαστικής ομολογίας του κ. Μητσοτάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή, ότι δεν υπάρχει διαφορά στη νοσηλεία εκτός και εντός ΜΕΘ, όταν η επιστημονική έκθεση των Τσιόδρα –Λύτρα είχε αποδείξει ότι είναι μηδενικές οι πιθανότητες να επιζήσουν όσοι διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ!!! Βέβαια η έκθεση, όπως είπαν, δεν είχε φτάσει ποτέ στου Μαξίμου!

Θεωρώντας ότι η κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν μνήμη χρυσόψαρου, ο κ. Πλεύρης, επιχείρησε με θράσος να αναστήσει τη «θεωρία» ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ «δεν θεωρείται λόγος που επέφερε τον θάνατό τους».

Επικαλείται ένα τέτοιο επιχείρημα όταν είναι γνωστό πως όχι μόνον δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με ειδικευμένους γιατρούς στη διασωλήνωση ασθενών, ούτε με νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά αντίθετα έθεσε και σε αναστολή 7.000 ανεμβολίαστους έμπειρους υγειονομικούς.

Απογευματινά χαράτσια για τους ασφαλισμένους

Κι επειδή τώρα βιάζεται να προχωρήσει στην παράδοση του ΕΣΥ σε ιδιώτες και φίλους της κυβέρνησης, έσπευσε να ανακοινώσει απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, αφού τα απογευματινά δεν καλύπτονται από κανένα ασφαλιστικό ταμείο!

Η απόφαση ελήφθη με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και την αύξηση των αποδοχών γιατρών και νοσηλευτών, η οποία αύξηση αποδοχών, όμως, θα προέλθει από αμοιβές που θα πληρώνουν οι ασθενείς του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αποφεύγει έτσι να προκηρύσσει τις κενές μόνιμες θέσεις, ενώ δίνει και στους ιδιώτες τη δυνατότητα να δουλέψουν στο ΕΣΥ χωρίς όμως να αφήσουν το ιατρείο τους.

Δωράκια με αντιπαροχές

Προκειμένου να εφαρμοστεί το γκρόσο κόλπο της εισαγωγής ιδιωτών, αφενός αναγνωρίζει την έλλειψη προσωπικού -το οποίο δεν ενίσχυσε στην πανδημία- αφετέρου επιδιώκει την εξαχρείωση των γιατρών της δημόσιας υγείας, κάνοντάς τους να κυνηγούν την αύξηση των αποδοχών τους από τους ασθενείς του δημόσιου συστήματος υγείας που ήδη πληρώνουν, ακριβώς, για να έχουν δωρεάν παροχές υγείας.

Με τέτοιους απαράδεκτους χειρισμούς ο κ. Πλεύρης εισάγει από το παράθυρο την αρπακτική επιχειρηματική λογική στη δημόσια υγεία, υλοποιώντας και τον βασικό στόχο της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τοποθέτησε στο υπουργείο Υγείας, πριν από εξίμισι μήνες, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Γιατί όταν ο Πλεύρης δήλωσε πως «σ’ ένα δημόσιο αγαθό έχουν ενεργό ρόλο οι ιδιωτικές δομές», προηγουμένως ο Μητσοτάκης είχε δώσει το σύνθημα για έφοδο, λέγοντας : «Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό». Με απλά λόγια, πρέπει να εξυπηρετήσουμε και τους φίλους επιχειρηματίες που θα μας στηρίξουν αύριο! Πόση φαντασία στην εξουσία, πια!