Προειδοποιήσεις Ρωσίας προς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ - Κατηγορίες για αμερικανικά προγράμματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Προειδοποιήσεις απευθύνει η Ρωσία προς χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ απ' όπου απογειώνονται μαχητικά αεροσκάφη ως ουκρανικά. Εχθρική ενέργεια και εμπλοκή στον πόλεμο, χαρακτηρίζει το γεγονός η Μόσχα, η οποία ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι ανακάλυψε έγγραφα περί σχεδιασμών των ΗΠΑ για παραγωγή βιολογικών όπλων εντός της Ουκρανίας

Έμμεσες πλην σαφείς απειλές απευθύνει η Ρωσία προς χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Ρουμανία, καθώς και άλλες γειτονικές, απ' όπου, σύμφωνα με τη Μόσχα απογειώνονται μαχητικά αεροσκάφη που είτε κατάφεραν να σώσουν οι Ουκρανοί είτε τους δόθηκαν από άλλες χώρες και επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «για ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη που είχαν προηγουμένως πετάξει στη Ρουμανία και σε άλλες γειτονικές χώρες. Η χρήση του δικτύου αεροδρομίων αυτών των χωρών ως βάσεις της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να θεωρηθεί ως εμπλοκή αυτών των κρατών στην ένοπλη σύγκρουση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, αφού αναφέρεται ότι «σχεδόν όλη η ΠΑ του καθεστώτος του Κιέβου έχει καταστραφεί», καθώς και ότι σήμερα καταρρίφθηκαν «άλλα τρία ουκρανικά μαχητικά Su-27 και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ πετούσαν στον αέρα, συνολικά, χτες και σήμερα, η ουκρανική ΠΑ έχασε 11 μαχητικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα».

Το υπουργείο Άμυνας, επίσης, τονίζει ότι «η Ρωσία, με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας θέτει εκτός λειτουργίας τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας».

Οι προειδοποίηση της Ρωσίας απέναντι σε χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ ότι θα θεωρηθεί εμπλοκή σε πόλεμο η παροχή διευκολύνσεων σε μαχητικά αεροσκάφη της ουκρανικής ΠΑ, αποτελεί έμμεση απειλή ότι τα αεροδρόμια χωρών, όπως για παράδειγμα της Ρουμανίας, έχουν στοχοποιηθεί από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βέβαια, στην περίπτωση μιας ρωσικής επίθεσης σε αυτά, άμεσα θα οδηγούσε στην επίκληση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ και σε ανοικτή, πλέον, στρατιωτική σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Κάτι που, όπως εκτιμάται, ούτε οι ΗΠΑ αλλά ούτε και η Ρωσία θα ήθελαν.

Να σημειωθεί ότι η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει ότι κατάφερε να διασώσει μερικά μαχητικά αεροσκάφη της από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Επίσης, κάποιες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ σήμερα, οι οποίες ανήκαν στο πρώην Ανατολικό μπλοκ και διέθεταν ακόμα παλαιά μαχητικά σοβιετικής ή ρωσικής τεχνολογίας, φέρονται να τα προσέφεραν στην ουκρανική πλευρά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών στρατευμάτων εντός της Ουκρανίας.

Βιολογικά όπλα;

Επιπλέον, η Μόσχα απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες προς τις ΗΠΑ και το Κίεβο. Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που δείχνουν ότι, με αμερικανική χρηματοδότηση και εποπτεία, σε εργαστήρια της Ουκρανίας φτιάχτηκαν ή θα φτιάχνονταν βιολογικά όπλα.

Ήδη, η ρωσική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα. Μένει να αποδειχτεί κατά πόσον ισχύουν ή όχι.

Προειδοποιήσεις Ρωσίας προς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ - Κατηγορίες για αμερικανικά προγράμματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία 430649 photo
Προειδοποιήσεις Ρωσίας προς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ - Κατηγορίες για αμερικανικά προγράμματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία 430650 photo
Προειδοποιήσεις Ρωσίας προς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ - Κατηγορίες για αμερικανικά προγράμματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία 430651 photo
Προειδοποιήσεις Ρωσίας προς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ - Κατηγορίες για αμερικανικά προγράμματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία 430652 photo
Προειδοποιήσεις Ρωσίας προς χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ - Κατηγορίες για αμερικανικά προγράμματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία 430653 photo

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης (σ.σ. εισβολής), αποκαλύφθηκε ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία για βιολογικό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ουκρανία και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν εργαζόμενοι στα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια, είχε δοθεί εντολή για κατεπείγουσα καταστροφή κάθε ίχνους του προγράμματος στις 24 Φεβρουαρίου (σ.σ. ημέρα έναρξης της ρωσικής εισβολής).

Πρόκειται για τα ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα στοιχεία της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Τώρα τα έγγραφα (σ.σ. που υποστηρίζει η ρωσική πλευρά ότι περιήλθαν στην κατοχή της) αναλύονται από Ρώσους ειδικούς.

Προφανώς, με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (σ.σ. ρωσικής εισβολής), το Πεντάγωνο είχε σοβαρές ανησυχίες ότι θα αποκαλυφθούν μυστικά βιολογικά πειράματα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι στα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια, σε άμεση γειτνίαση με τη Ρωσία, αναπτύσσονταν βιολογικά όπλα.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο, το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας έδωσε εντολή σε όλα τα βιολογικά εργαστήρια να καταστρέψουν επειγόντως αποθηκευμένα αποθέματα επικίνδυνων για την υγεία στοιχείων.

Ορισμένα από τα βιολογικά εργαστήρια ήταν στην Πολτάβα και το Χάρκοβο».

 

 https://www.antinews.gr/action.read/kosmos/proeidopoiiseis-rosias-pros-xores-meli-tou-nato-katigories-gia-amerikanika-programmata-biologikon-oplon-stin-oukrania/5.156944