Τρίτη, Μαρτίου 15

Τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε ιδιωτικά!!

 Με το... αζημίωτο στα δημόσια νοσοκομεία: Πληρωμή και του γιατρού και ποσοστό του χειρουργείου

Όταν καθιερωθούν τα απογευματινά χειρουργεία οι πολίτες θα πληρώνουν και την αμοιβή του γιατρού και ποσοστό από την δαπάνη της επέμβασης.

Τις λεπτομέρειες σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία στα δημοσία νοσοκομεία, γνωστοποίησε το Υπουργείο Υγείας και σίγουρα αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις.


Και αυτό γιατί ενώ μιλάμε για δημόσια νοσοκομεία, ο πολίτης θα καλείται να πληρώσει και την αμοιβή του γιατρού, αλλά και ένα ποσοστό επί της δαπάνης επί της επέμβασης.


Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει το 100% της αμοιβής του γιατρού που θα αναλάβει την επέμβαση, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής το ύψος της, αλλά θα είναι σε σχέση με τις τιμές των ασφαλιστών εταιριών.


Παράλληλα θα πρέπει να πληρώσει και το 30% των εξόδων του χειρουργείου, το οποίο θα πηγαίνει στο υγειονομικό προσωπικό, ενώ το άλλο 70% που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΠΥ ή την ασφαλιστική εταιρία, θα πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Υπουργείο, προκειμένου να διασφαλιστεί οτι δεν θα πηγαίνουν χειρουργεία για το απόγευμα προκειμένου να υπάρξει οικονομικό όφελος, θα πρέπει να έχουν κλειστεί όλα τα ραντεβού στο πρωινό πρόγραμμα για να μπορέσει να γίνει επέμβαση το απόγευμα από κάποιον γιατρό.


Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς όμως, υπό το καθεστώς πίεσης και της ανάγκης για επέμβαση, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αναγκαστούν να πληρώσουν για να χειρουργηθούν σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία τα ραντεβού είναι κλεισμένα για πολλούς εβδομάδες μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .