Τετάρτη, Μαρτίου 2

Σαμαρικό Ρεύμα στα πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη

 Αν δε βιαστούν πάντως μπορεί να τους προλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν συγκροτήσουν φορέα, όπως άλλωστε λένε μεταξύ τους.
Σαμαρικό Ρεύμα στα πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Οδυσσέα Αρβανίτη

Έντονη είναι η κινητικότητα στη δεξιά πολυκατοικία, εντός και κυρίως εκτός της ΝΔ, από προσωπικότητες και φορείς που προβληματίζονται για το που οδηγεί την παράταξη το κύκλωμα Μητσοτάκη και για την επόμενη ημέρα.

Είναι χαρακτηριστική η σύναξη που οργάνωσε το σαμαρικών καταβολών ΡΕΥΜΑ των Θανάση Σκορδά και Μανώλη Αγγελάκα, το Σάββατο το μεσημέρι σε ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων. Σύμφωνα με πληροφορίες το παρών έδωσαν αρκετές δεκάδες άτομα στην πλειονότητά τους πρώην στελέχη της ΝΔ.

Το ΡΕΥΜΑ μέχρι τώρα λειτουργούσε σαν think tank οργανώνοντας εκδηλώσεις συνήθως με αντικείμενο τα εθνικά θέματα. Παράλληλα έχει επιδιώξει πανελλαδική δικτύωση αν και ο αριθμός των στελεχών που φέρεται να έχουν προσχωρήσει είναι φουσκωμένος.

Η συγκεκριμένη «μάζωξη» είχε διαφορετικό χαρακτήρα. Πρόκειται για πολιτική κίνηση με στόχο να συστηματοποιήσουν τη συνεργασία τους και ενδεχομένως να διαμορφώσουν έναν πολιτικό φορέα που θα εκφράσει τη διάχυτη και έντονη δυσαρέσκεια από τη μητσοτακική ηγεσία. Την πολιτική πλατφόρμα, σαν ένα περίγραμμα βασικών θέσεων κατέθεσε στην ομιλία του ο Θανάσης Σκορδάς. Μεταξύ των ομιλητών ο διαγραφείς από τη ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε διαμαρτυρίες γιατί μακρηγόρησε στην τοποθέτησή του. Το παρών έδωσε και η Ελεύθερη Πατρίδα, κίνηση που ενεργοποιείται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα και είχε κατέβει και στις προηγούμενες εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσκλήσεις δεν περιορίστηκαν σε σαμαρικούς και προσέγγισαν και πρόσωπα που εντάσσονται στην καραμανλική παράδοση της ΝΔ. Κοινός τόπος στις περισσότερες τοποθετήσεις, πέρα από την ανησυχία για το που πηγαίνει η παράταξη, ότι θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να δώσουν το παρών. Αν δε βιαστούν πάντως μπορεί να τους προλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν συγκροτήσουν φορέα, όπως άλλωστε λένε μεταξύ τους. Η εκτίμηση είναι ότι εάν προχωρήσουν και με δεδομένο το ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργεί η απλή αναλογική έχουν βάσιμες πιθανότητες να μπουν στην επόμενη Βουλή. Οι πολιτικές συνθήκες υπάρχουν όπως δείχνει η έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια από την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, την αποτυχία στην αντιμετώπιση του τελευταίου κύματος της πανδημίας και κυρίως την ακρίβεια που δεν περιορίζεται στην ενέργεια αλλά έχει περάσει στα βασικά καταναλωτικά αγαθά εξανεμίζοντας το οικογενειακό εισόδημα των λαϊκών τάξεων.

Το ερώτημα είναι εάν έχουν την υψηλή επίνευση του Αντώνη Σαμαρά με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες του Σαββάτου τον θεωρούν τον πραγματικό αρχηγό της παράταξης. Εκείνο που θεωρείται βέβαιο στους κύκλους πέριξ της Πειραιώς είναι ότι δε θα έκαναν την κίνησή τους αν είχαν stop από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάντα τους δικούς του λόγους ανησυχίας για την πορεία του κόμματος και της παράταξης όπως και της χώρας, ιδιαίτερα μετά από τις τελευταίες εξελίξεις.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/samariko-reuma-sta-pleura-tou-kuriakou-mitsotaki/2.156791

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .