Πέμπτη, Μαρτίου 10

Ντόρα Μπακογιάννη: Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο… «ανήκει στο παρελθόν»!

1

Η τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου το 1974 «ανήκει στο παρελθόν», δεν είναι ζήτημα του παρόντος.

Αυτό είπε επί της ουσίας η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «OPEN» πριν τρεις μέρες.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν έπρεπε η Ε.Ε να δείξει παρόμοια «ευαισθησία» για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, επιβάλλοντας κυρώσεις, η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

«Αυτό όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν, σε μια Ευρώπη που ήταν διχασμένη, που πραγματικά δυσκολευόταν να πάρει αποφάσεις» και, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, πρόσθεσε: «Αυτό που έγινε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν αδιανόητο να το σκεφτεί κανείς».

«Αδιανόητη» δηλαδή η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά… «μακρινό παρελθόν» η τουρκική εισβολή το 1974. Επιβεβλημμένες οι κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αλλά «ωχού μωρέ, ποιός ασχολείται με την διχοτομημένη Κύπρο…».

Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να την χαίρεστε οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές την κ. Μπακογιάννη και το πολιτικό της συνάφι.

Υ.Γ: Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε σε διεθνή συνάντηση δημάρχων και συνυπέγραψε διακήρυξη μαζί με τον «δήμαρχο» της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Πηγή: atexnos.gr

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .