Τρίτη, Μαρτίου 8

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σημεία συμφωνίας Πούτιν – Μπους το 2001 στη Σλοβενία… 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Ξεκινώντας το σημερινό μου κείμενο, θα ισχυριστώ για ακόμη μια φορά, πως η Πατρίδα μας δεν ανήκει στη Δύση, δεν ανήκει στο ψευδεπίγραφο που καλλιεργείται επί δεκαετίες από το εγχώριο πολιτικό Σύστημα, “ανήκουμε στη Δύση”!

Υποτελές και αχαρακτήριστο δεδομένο, που στηρίχθηκε από όλες τις μεταπολεμικές Ελληνικές

κυβερνήσεις, ακόμη και από την νεωτεριστική “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Με μια ελάχιστη εξαίρεση της πρώτης κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου!

Η Πατρίδα μας οφείλει όμως, είναι υποχρεωμένη, να ανήκει εκεί όπου βρίσκεται το γεωπολιτικό – γεωστρατηγικό συμφέρον της!

Αφού δεν υπάρχουν διαχρονικές κρατικές φιλίες, δεν υπάρχουν αιώνιες συμμαχίες μεταξύ κρατών! Από τη στιγμή που αυτές μεταβάλλονται, σύμφωνα με τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις, και για το λόγο αυτό η Ελλάς θα έπρεπε να είναι πάντα έτοιμη να τις εκμεταλλευτεί!

Για να γίνει όμως αυτό, θα έπρεπε να ηγούνται της Πατρίδος μας τεράστιες πολιτικές προσωπικότητες, που ως τέτοιες δεν λογίζονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι είναι απόλυτα υποταγμένοι στα Αμερικανικά θέλω, στις Αμερικανικές εντολές!

Διαφέρουν “Ρεπουμπλικάνοι” και “Δημοκρατικοί”…

Πιστεύω θα θυμόσαστε ότι, στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ το 2014, κόντρα στο εγχώριο πολιτικό ρεύμα και το ελεγχόμενο Σύστημα των εγχώριων ΜΜΕ, στήριζα με την αρθρογραφία μου και όποια δημόσια παρουσία μου την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ! Μια επιλογή μου που στηριζόταν στην εξωτερική πολιτική που υποσχόταν ο Ντόναλντ Τραμπ πως θα υλοποιήσει αν εκλεγόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ!

Άλλωστε η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έπρεπε να ενδιαφέρει προσωπικά εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνες!

Όταν μάλιστα οι “Δημοκρατικοί” των ΗΠΑ εκ φύσεως και παραδόσεως είναι “καουμπόηδες”, μη ξεχνώντας ότι οι διαφορές τους με άλλα κράτη πρέπει να λύνονται με τα όπλα, όπως την εποχή του άγριου Φαρ Ουέστ!

Αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ και οι “Ρεπουμπλικάνοι” στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ απέσυραν από εμπόλεμες ζώνες Αμερικανικά εκστρατευτικά σώματα, προσπάθησαν να φέρουν την παγκόσμια ειρήνη, διατηρώντας καλές σχέσεις με την άλλη υπερδύναμη του πλανήτη, την Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν! Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε και την οικονομική σύγκρουση με την Κίνα!

Ωστόσο δεν θα ισχυριστώ – ποτέ δεν το ισχυρίστηκα – ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ή είναι φιλέλληνας! Θα ισχυριστώ όμως ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι φιλότουρκος ή καλύτερα μισέλληνας!

“Δημοκρατικοί” των ΗΠΑ: Αιώνιοι εχθροί της Ελλάδος…

Όπως λέγω και παραπάνω, συμπορεύθηκαν με το ρεύμα της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν όλα τα Συστημικά Μέσα της Πατρίδος μας (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες), τα οποί προπαγάνδιζαν για το πόσο φιλέλληνας ήταν ο Τζο Μπάιντεν και πόσο θα εξυπηρετούσε η εκλογή του την Ελλάδα!

Σήμερα τι έχουν να πουν άραγε, αυτοί οι δημοσιογράφοι – προπαγανδιστές των οποίων η πένα και η φωνή υπαγορεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων που εργάζονται;

Τι έχουν να πουν άραγε για τον Τζο Μπάιντεν, του υπηρέτη της ΝΤΠ, της επιβολής της Παγκοσμιοποίησης και της Παγκόσμιας Επανεκκίνησης, αφού από την ημέρα εκλογής του στην Προεδρεία των ΗΠΑ, έχει πολλάκις αποδειχτεί το φιλότουρκο πρόσωπο αυτού, αλλά και της Αμερικανικής κυβέρνησής του;

Πιο συγκεκριμένα:

Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν ακύρωσε τον αγωγό Ανατολικής Μεσογείου ή αλλιώς East Med, που ήταν ένας σχεδιαζόμενος θαλάσσιος και χερσαίος αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα συνέδεε απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα διά μέσω της Κρήτης και της Κύπρου!

Ένα μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο, το οποίο είχαν διθυραμβικά υπογράψει στην Αθήνα οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Ιταλίας, Ελλάδος και Κύπρου!

Σήμερα ωστόσο αποκαλύπτονται και τα πρόσωπα που υπαγόρευσαν αυτήν την ακύρωση στον Αμερικανό Πρόεδρο!

Είναι δυο γυναίκες κλειδιά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τουρκικής καταγωγής και οι οποίες διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Η πρώτη είναι η αναπληρώτρια Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) – μάλιστα πολύ καλά διαβάσατε – Ναζ Ντουράκογλου (Naz Durakoglu), επιφορτισμένη για νομοθετικές υποθέσεις και η οποία είναι γεννημένη στις ΗΠΑ από Τούρκους μετανάστες!

Εξ ου και οι τούρκικοι πανηγυρισμοί, που ακολούθησαν αυτής της τραγικής εξέλιξης για την Ελλάδα, ισοδυναμούσα με πισώπλατη μαχαίρια λίγους μόνο μήνες μετά την υπογραφή αυτής της ενεργειακής συμφωνίας!

Που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η δεύτερη είναι η Οζγκέ Γκουζελσού (Özge Güzelsu), η οποία είναι αναπληρώτρια γενική σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για νομοπαρασκευαστικά θέματα!

Η συγκεκριμένη μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία και κατάφερε, όπως και η πρώτη να εισχωρήσει στον κομματικό μηχανισμό των “Δημοκρατικών” και ακολούθως στον κυβερνητικό μηχανισμό!

Έτσι αυτές κατέχουν δυο εξέχουσες θέσεις διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ! Με την Ελληνική κυβέρνηση να κοιμάται, μη δυνάμενη να αντιδράσει, όταν τουλάχιστον θα έπρεπε!

Ως εκ των παραπάνω, είναι τεράστιες οι ευθύνες της ακύρωσης του East Med, τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια!

Ο Κώστας Καραμανλής, ο Βλαδίμηρος Πούτιν και οι άλλοι…

Προ ολίγων ημερών, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra News και όσα είπε ήταν πολύ σημαντικά – όπως πάντα άλλωστε – αφού δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του!

Ωστόσο από τη συνέντευξη, αυτό που συγκράτησα και το οποίο είχε και έχει πολύ μεγάλη αξία, ήταν η αναφορά του στην ενεργειακή συμφωνία του Κώστα Καραμανλή την εποχή που ήταν Πρωθυπουργός με τον Βλαδίμηρο Πούτιν:

«Δεν συγχώρησαν τον Καραμανλή για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αλλά σήμερα θα είχαμε ενεργειακή αυτάρκεια…»!

Τότε λοιπόν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τον ηγέτη της Ρωσίας για τον αγωγό αργού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης (Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία με τους αντίστοιχους Υπουργούς Οικονομίας υπέγραψαν την τελική συμφωνία κατασκευής του στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2007) και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream (στις 15 Μαΐου 2009 στο Σότσι, παρουσία των τότε Πρωθυπουργών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι εταιρείες αερίου της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ελλάδας υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή του)!

Δυο μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία, που δυναμίτισε η Υπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη και ο αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μετέπειτα Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (όλως τυχαίως και οι δυο φιλοαμερικανικών αισθημάτων και τακτικοί θαμώνες του “περίεργου” ΕΛΙΑΜΕΠ), υποκύπτοντας των αφόρητων πιέσεων που ασκούνταν από τις ΗΠΑ του Τζωρτζ Μπους (Ρεπουμπλικάνος μεν αλλά ιδεολογικής ταύτισης με τους “Δημοκρατικούς” δε)!

Επίσης μην ξεχνάμε πόσο είχαν ενοχληθεί Αμερικανοί και ΝΑΤΟ από το βέτο που έθεσε στο Βουκουρέστι στη Σύνοδο Κορυφής του, το 2008 ο Κώστας Καραμανλής, μη μπορώντας να αποδεχτεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, από τη στιγμή που δεν είχε εξευρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία για το κρατίδιο της FYROM!

Πόλεμος κατά του Πούτιν από “Δημοκρατικούς” Αμερικανούς και Ρώσους ολιγάρχες…

Η Αμερικανική φυσιογνωμία των “Δημοκρατικών” Μπιλ Κλίντον, ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1999 και ο οποίος μαζί με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν επί μήνες το ελεύθερο κράτος της Γιουγκοσλαβίας, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου και διαμελίζοντας τελικά αυτήν την χώρα! Κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου!

Όμως από το 1997 δραστηριοποιείται και το “Ίδρυμα Κλίντον”, που τον Αύγουστο του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον να κλείσουν “αμέσως” το ίδρυμά τους, που είχε τότε συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου!

Αποκαλώντας τους  (ο Ντόναλντ Τραμπ) ως φιλοχρήματους και διεφθαρμένους πολιτικούς, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Οι Κλίντον γέμιζαν επί δεκαετίες τις τσέπες τους ασχολούμενοι με τους δωρητές τους αντί να ασχολούνται με τους Αμερικανούς.  Είναι πλέον προφανές ότι το ίδρυμα Κλίντον είναι η πιο διεφθαρμένη επιχείρηση στην πολιτική ιστορία. Πρέπει να κλείσει αμέσως»!

Αλλά ποιοι άραγε είναι οι δωρητές του Ιδρύματος Κλίντον, όπως αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ;

Αναζητώντας προσεκτικά στο διαδίκτυο, διαβάζουμε στο ειδησεογραφικό πόρταλ https://www.koutipandoras.gr/ στις 24 Οκτωβρίου 2015:

«…εξηγείται όμως, αν συνυπολογιστεί πως ανάμεσα στους χορηγούς του Clinton Global Initiative συμπεριλαμβάνονται οι μονάρχες-σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Ομάν. Των χωρών δηλαδή που είναι οι “ευγενείς χορηγοί” του ισλαμικού τερατουργήματος του ΙSIS.

Στα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας υπάρχουν πιο σαφή στοιχεία για την εμπλοκή των Κλίντον. Επιστρέφοντας στην περίοδο που η Χίλαρι ήταν η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, στους πλέον γενναιόδωρους χορηγούς της ανήκαν συγκεκριμένοι Ουκρανοί ολιγάρχες. Οι πληροφορίες μιλούν για σχεδόν δέκα εκατομμύρια δολάρια, μόνο εκ μέρους τους, προσωπικά προς την Χίλαρι Κλίντον. Όμως το πράγμα αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον αν σκεφτούμε πως οι συγκεκριμένοι ολιγάρχες-χορηγοί της κ. Κλίντον ήταν αυτοί ακριβώς που ακολούθως πρωτοστάτησαν στην ανατροπή Γιανουκόβιτς και στην εγκαθίδρυση ενός εθνικιστικού, εν πολλοίς και νεοναζιστικού, καθεστώτος στο Κίεβο, που οδήγησε στη ρήξη με τη Ρωσία…»!

Από Αμερικανούς εκπαιδεύτηκαν οι ακροδεξιοί της Ουκρανίας…

Επίσης μια πολύ αξιόλογη ανάρτηση έκανε το ειδησεογραφικό πόρταλ https://fantomas.gr/ προ ολίγων ημερών με άκρως αποκαλυπτικές ειδήσεις:

«Τον Ιούνιο του 2015, τόσο ο Καναδάς όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι οι δικές τους δυνάμεις δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα εκπαιδεύσουν το Σύνταγμα του Αζόφ, επικαλούμενοι τις νεοναζιστικές διασυνδέσεις του!

Τον Οκτώβριο του 2019 (σ.σ. ακόμη Πρόεδρος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ) 40 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Βουλευτή Μαξ Ρόουζ υπέγραψαν μια επιστολή – ανεπιτυχώς – καλώντας το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να χαρακτηρίσει την Αζόφ ως “ξένη τρομοκρατική οργάνωση” (FTO)!

Τον περασμένο Απρίλιο, η Βουλευτής Elissa Slotkin επανέλαβε το αίτημα – το οποίο περιλάμβανε και άλλες ομάδες λευκής υπεροχής – προς την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ουδείς ίδρωσε…

Μια έκθεση του 2016 από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OCHA) κατηγόρησε το σύνταγμα του Αζόφ για παραβιάσεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου…»!

Αυτά συμφώνησαν Πούτιν και Μπους…

Στις 15 Ιουνίου 2001 στην Σλοβενία πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους και του ομολόγου του Ρώσου Βλαδίμηρου Πούτιν!

Εκεί και σύμφωνα με ακριβή πηγή μας περί των πολιτικών και γεωστρατηγικών στις σφαίρες επιρροής, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω και τα οποία φρονώ, πως πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Α) Αποκλεισμό από κοινού της Κίνας στο πολιτικοστρατιωτικό μπλοκ!

Β) Καμιά προσέγγιση και συμφωνία της Ρωσίας με το Πεκίνο, γιατί παρόμοια συμφωνία σημαίνει ενθάρρυνση του Πεκίνου για την άμεση κατάληψη της Ταιβάν με κύκλωση της Ιαπωνίας και κάθοδο στο Ν. Ειρηνικό (Φιλιππίνες – Ινδονησία)!

Γ) να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τις υπόλοιπες ανατολικές χώρες, ενώ για τις νεοενταχθείσες (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία) πιθανόν να επανεξετασθεί το θέμα, κυρίως για την Ουγγαρία!

Δ) Οι Βαλτικές χώρες θα επανέλθουν σε Ρωσική επιρροή!

Ε) Επανένταξη στη Ρωσία των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών με ένα τρόπο που ν΄ ανταποκρίνεται στους σημερινούς καιρούς και με ψήφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

ΣΤ) Ουδετεροποίηση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης με χαλαρό έλεγχο από τη Ρωσία, κυρίως ενεργειακά (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ.)!

Ζ) Η Αλβανία θα αποτελεί απόλυτη επιρροή των ΗΠΑ, χωρίς να διαφαίνεται το σενάριο περί Μ. Αλβανίας, με ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή, γιατί δεν τους εμπιστεύονται για μια τέτοια εξέλιξη οι Αμερικανοί!

Αυτό το “Δελτίο Πληροφοριών” ήλθε σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη!

Ας δούμε λοιπόν τον χάρτη του 1990 των κρατών του ΝΑΤΟ και ας τον συγκρίνουμε με τον σημερινό!

Τότε θα μας λυθούν πολλές απορίες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!!

facebook sharing button

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .