Κυριακή, Μαρτίου 27

Πoύτιν: Προσπαθούν να ακυρώσουν 1.000 χρόνια Πολιτισμού της Ρωσίας

Ο ιδιαίτερος παραλληλισμός του Πούτιν για να καταγγείλει τις άγριες προθέσεις της Δύσης έναντι της Ρωσίας.

Πoύτιν: Προσπαθούν να ακυρώσουν 1.000 χρόνια Πολιτισμού της Ρωσίας

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επικαλέστηκε την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ* για να καταδείξει ότι Δύση ότι «προσπαθεί να ακυρώσει» τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης που είχε με πρόσωπα του Πολιτισμού της χώρας.

Υπάρχει επίσης μια εκστρατεία εναντίον των Ρώσων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων των Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς και Ραχμανίνοφ, προσέθεσε ο πρόεδρος της χώρας, καταλογίζοντας στους δυτικούς βαρβαρότητα.

Σχετικά με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τόνισε ότι η συγγραφέας του Χάρι Πότερ ακυρώθηκε «ακριβώς επειδή δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις των δικαιωμάτων του φύλου».

«Τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν τη χώρα μας. Είναι μια διάκριση σε ό,τι έχει να κάνει με τη Ρωσία, η οποία εντείνεται ολοένα και περισσότερο», εξήγησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Συνέχισε παρομοιάζοντας την «κουλτούρα της ακύρωσης» με τους Ναζί που έκαιγαν βιβλία τη δεκαετία του 1930. «Θυμόμαστε τα πλάνα που τους έδειχναν να καίνε βιβλία», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Είναι αδύνατον να φανταστούμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Ο Πολιτισμός τον οποίον έχουμε χτίσει, μας έχει εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να το ζήσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Και αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι ημών και της πατρίδα μας, της Ρωσία, όπου δεν υπάρχει χώρος για εθνοτική μισαλλοδοξία, όπου επί αιώνες ζουν μαζί εκπρόσωποι από δεκάδες εθνοτικές ομάδες», κατέληξε.

*Η Τζόαν Ρόουλινγκ (Joanne «Jo» Rowling, 31 Ιουλίου 1965), γνωστή κυρίως με τα αρχικά Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J. K. Rowling), είναι διάσημη Αγγλίδα συγγραφέας. Έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς Χάρι Πότερ, τα βιβλία της οποίας έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έχουν πολυβραβευθεί και έχουν πωλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. Τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 70 γλώσσες.

Το 2008, στη Sunday Times Rich List, η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίστηκε στα 560 εκατομμύρια στερλίνες, καθιστώντας την το 144ο πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο και την 12η πιο πλούσια γυναίκα στη Βρετανία. Είναι το πρώτο πρόσωπο παγκοσμίως που κέρδισε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο από τη συγγραφή βιβλίων. Το 2008 κέρδισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος Bloomsbury, φοβούμενος ότι τα αγόρια δεν θα αγόραζαν το βιβλίο εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε γυναίκα συγγραφέα, ζήτησαν από τη Ρόουλινγκ να χρησιμοποιήσει δύο αρχικά, κρύβοντας έτσι το μικρό της όνομα. Μη έχοντας μεσαίο όνομα, η Ρόουλινγκ επέλεξε το Κ από το όνομα της γιαγιάς της, Κάθλιν Έιντα Μπούλτζεν Ρόουλινγκ (Kathleen Ada Bulgen Rowling), σαν το δεύτερο αρχικό του ψευδωνύμου της.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/138316/poytin-prospathoyn-na-akyrosoun-1-000-xronia-politismoy-tis-rosias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .