Αρχίζει και ξηλώνεται τo γαλάζιο πουλόβερ του κ. Μητσοτάκη

To γαλάζιο πουλόβερ του κ. Μητσοτάκη αρχίζει και ξηλώνεται και η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να πληρώνει το τίμημα μιας κακής πολιτικής που ασκεί ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του.

Η δημοσκόπηση τηςMarcπου παρουσίασε ο ΑΝΤ1 και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την αποδοκιμασία του κόσμου.

Δείχνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που ο Μητσοτάκης λογικά «τσιμπάει» μονάδες λόγω του πολέμου.

Σε τέτοια γεγονότα και παγκόσμιες αναταράξεις λειτουργεί το συναίσθημα της συσπείρωσης στην κυβέρνηση. Το βλέπουμε άλλωστε στην περίπτωση του Εμ. Μακρόν, ο οποίος προηγείται 20 μέρες πριν από τις εκλογές στη Γαλλία.

Αν λοιπόν και εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει πάρει 2,3 μονάδες μόνο και μόνο επειδή ο πόλεμος προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες, αντιλαμβάνεται κανείς πόση είναι η πραγματική διαφορά των κομμάτων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η διαφορά μειώνεται όχι γιατί το «κουτσό άλογο» του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μονάδες. Αλλά γιατί υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία ολοένα και περισσότερο.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβρη η ΝΔ είχε ποσοστό 34,8% και σήμερα βρίσκεται στο 30,8%. Έχει χάσει δηλαδή 4 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πριν από 6 μήνες στο 22% και σήμερα είναι στο 21,5%, δείγμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο πως θα διαδεχθεί μια κακή κυβέρνηση κι έναν κακό πρωθυπουργό.

Μεγάλο μέρος του ποσοστού που χάνει η ΝΔ πάει φυσικά στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ που από το 6,3% βρίσκεται πλέον στο 14%. Κι αυτό είναι δείγμα ότι ο Ανδρουλάκης δεν παίρνει μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «κλέβει» και από την… κεντρώα Νέα Δημοκρατία.

Σχεδόν 9 στους 10 πολίτες λένε ότι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα. Κι αν αυτό δεν το λάβουν υπόψη τους όσοι νομίζουν ότι με επιδόματα θα κατασιγάσουν την οργή του κόσμου, τότε μάλλον θα βρεθούν προ εκπλήξεων

Για το πότε θα θέλατε εκλογές το 49,8% λέει στο τέλος της 4ετίας, 29,2% άμεσα, 16% το φθινόπωρο, 5% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Οι μισοί, λοιπόν, πολίτες δεν θέλουν εκλογές και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του και ο κ. Τσίπρας που προκαλεί για εκλογές αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης που διάφορες «πηγές» του αφήνουν να εννοηθεί ότι θα στηθούν κάλπες πότε τον Μάιο και πότε το φθινόπωρο.

Το πρόβλημα, όμως, για το Μαξίμου και το ιερατείο της ΝΔ είναι άλλο.

Είναι ότι δεν βλέπουν πως κρατιούνται στην εξουσία μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει ισχυρός αντίπαλος. Είναι ότι δεν βλέπουν ότι μήνα με τον μήνα τους εγκαταλείπουν οι ψηφοφόροι.

Και το κάνουν αυτό γιατί δεν βρίσκουν πειστικές απαντήσεις στην κυβερνητική πολιτική.

Π.χ. ποιο είναι το σχέδιο της ΝΔ για την ενεργειακή κρίση πέραν από το να εύχεται να τελειώσει ο πόλεμος για να πέσουν οι τιμές;

Ποιο είναι το σχέδιο για την αγροτική οικονομία και την επισιτιστική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών;

Γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας; Καλύπτει κάποια συμφέροντα μεγαλόσχημων επιχειρηματιών που την κρατούν στην εξουσία;

Γιατί δεν μειώνει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα ώστε να υποχωρήσουν οι τιμές;

Ποιος ωφελείται από τις διακυμάνσεις στις τιμές της βενζίνης;

Ποιοι κερδίζουν καθημερινά εκατομμύρια αλλά δεν τολμά η κυβέρνηση να τους βάλει χέρι;

Είναι ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες από το κόμμα που ψήφισαν. Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Ανδρουλάκη, αλλά από τον Μητσοτάκη.

Και όσο δεν παίρνουν απαντήσεις τόσο θα εγκαταλείπουν το καράβι.

Μόνο που δεν έχουν καταλάβει κάτι στο Μαξίμου και κάνουν τα ίδια λάθη. Τα μεγαλοσυμφέροντα, οι διαπλεκόμενοι και οι «καρχαρίες» θα σταματήσουν να στηρίζουν τον Μητσοτάκη και θα τον ρίξουν όταν αυτοί το θελήσουν. Κι όταν η κυβέρνηση δεν θα τους κάνει χάρες.

Και αυτό φαίνεται να είναι πολύ κοντά…