Κυριακή, Απριλίου 10

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις όποιον σε εκνευρίζει

Πολλοί άνθρωποι καθημερινά γύρω μας μας εκνευρίζουν! Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο! Όταν είναι μειωμένη η επαφή μας με αυτούς τους ανθρώπους είναι σχετικά ανώδυνο. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που αυτός ο άνθρωπος είναι ο εργοδότης σου ή ακόμα και η μαμά σου;

Τότε, επιστρέφουμε σε εμάς και αναζητούμε τρόπους που μπορούμε εμείς να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας χωρίς να χάνουμε τον έλεγχο! Γι’ αυτό θα μοιραστώ μαζί σου 5 τεχνικές που μπορείς να εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου και να ξεπερνάς αυτόν τον σκόπελο!

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις όποιον σε εκνευρίζει

Μπες στη θέση του άλλου

Είναι σημαντικό να μπεις στα παπούτσια του άλλου για να κατανοήσεις γιατί μπορεί να αντιδρά ή να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και ένα role playing που εσύ θα είσαι στη θέση του αφεντικού σου και θα απαντάς όπως εκείνος/η, ίσως να σε κάνει να κατανοήσεις καλύτερα τη στάση που διατηρεί και να σταματήσει να σε εκνευρίζει τόσο πολύ.

Αποδόμησε τη θέση που έχεις δώσει σε αυτό το άτομο

Προσπάθησε να σκεφτείς αυτόν τον άνθρωπο σε τελείως ανθρώπινες στιγμές, όπως να τρώει, να κοιμάται ή ακόμα να είναι στην τουαλέτα. Μπορεί να σου ακούγεται αστείο να κάνεις αυτές τις σκέψεις για τον εργοδότη σου, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα κατορθώσεις να στερήσεις την δύναμη και την ισχύ που του έχεις δώσει στο μυαλό σου.

Απόφυγέ τον/την

Εννοείται πως δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε τον αρνητισμό στην ζωή μας και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφύγουμε τον ίδιο τον άνθρωπο που μας εκνευρίζει όσο είναι δυνατόν ή να μην μπαίνουμε μαζί του σε συζητήσεις που γνωρίζουμε καλά που θα καταλήξουν.

Διάλεξε τις μάχες σου

Είναι κουραστικό και επώδυνο για εσένα και την ψυχική σου υγεία να είσαι διαρκώς σε μία ένταση και να τσακώνεσαι καθημερινά. Αν γνωρίζεις πως μια συμπεριφορά δεν αλλάζει όσο κι αν το έχεις επαναλάβει, δεν έχει νόημα να εκνευρίζεσαι καθημερινά για αυτό. Διάλεξε τις μάχες σου, διάλεξε τα πιο σημαντικά από όσα σε ενοχλούν για να έρθεις σε αντιπαράθεση, αλλιώς η ζωή σου θα γυρίζει γύρω από μία διαρκή κόντρα με επιπτώσεις στη δική σου ψυχολογία!

Τελευταία τακτική είναι να το «παίζεις αλλού»

Παίξ’ το αλλού, παιξ’ το ότι δεν καταλαβαίνεις, ρίξ’ το στην τρελή! Σε συνέχεια της παραπάνω τακτικής για να αποφύγεις τις συνεχείς διαμάχες δεν χρειάζεται να έρχεσαι συνεχώς σε ρήξη. Αν η μαμά σου σε πιέζει να παντρευτείς, αλλά εσύ δεν θες ούτε να ακούς για γάμο, μπορείς να πεις ότι ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο! Φυσικά, δεν μιλάμε για ψέματα ή κοροϊδία, αλλά αν μια μέρα δεν είσαι σε θέση να λάβεις αυτή τη μάχη και να τσακωθείς για ακόμα μία φορά, μπορείς να απαντήσεις αυτό που θέλει ο άλλος να ακούσει για να αποφύγεις τους τσακωμούς και να διασφαλίσεις την ψυχική σου ηρεμία!

Εσύ με ποια από τις τακτικές σκέφτεσαι να ξεκινήσεις;

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .