Η Νανά Βενέτη ήταν ένα από τα sex symbols της δεκαετίας του 80. Η μελαχρινή καλλονή με το πανέμορφο πρόσωπο και το κορμί που στο πέρασμα της γύριζαν όλοι οι άνδρες, πλέον τα έχει

παρατήσει όλα και έχει αφοσιωθεί στην οικογένεια της και στις επιχειρήσεις που διατηρεί με τον σύζυγο της.

Τη δεκαετία της βιντεοκασσέτας, στα 80΄s, έπαιξε σε περισσότερες από 45 ταινίες. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Ρίζος, ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο Σωτήρης Μουστάκας, Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς και άλλοι.

Και όμως η εικόνα της καυτής καλλονής δεν την βοήθησε στην καριέρα της. Όπως είχε πει και η ίδια: «Μου γύρισε μπούμερανγκ η εικόνα του sex symbol, δεν μπορούσα να ξεφύγω από αυτή την εικόνα. Οι ρόλοι που μου έδιναν ήταν η εύκολη λύση».

Η καριέρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η μεγάλη της αγάπη ήταν το ελεύθερο σχέδιο, το 1982 όμως κάνει την πρώτη της εμφάνιση σαν ηθοποιός στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη με το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά, όπου έπαιξε το ρόλο του Ερμή.

Δυο χρόνια μετά άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την ηθοποιία, δίπλα στον μεγάλο Κώστα Χατζηχρήστο. Έκτοτε διέγραψε μια μεγάλη πορεία μέχρι το 1994 οπότε και αποφάσισε να σταματήσει.

Από το 2004 είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο και ασχολείται με τις επιχειρήσεις που έχει μαζί με τον σύζυγο της. Η καλή της φίλη Καίτη Φίνου θυμήθηκε την «τρελή» ζωή τους στα 80΄s και ανέβασε φωτογραφίες από τότε