Σάββατο, Απριλίου 16

Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ -Ηλεκτρονικά ευρήματα «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Τη «διαδρομή» της κεταμίνης, που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, προσπαθώντας να βρουν τη λύση στο μυστήριο της Πάτρας.

Από την ημέρα της σύλληψης και προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της με κεταμίνη, οι Αρχές ερευνούν το πώς βρέθηκε αυτή η θανατηφόρα -στην ποσότητα που χορηγήθηκε- ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Έτσι, ερευνούν το πώς μπορεί η 33χρονη κατηγορούμενη να προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Μετά τη σύλληψή της, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της στην Πάτρα και κατέσχεσαν -μεταξύ άλλων- κινητό, υπολογιστή και τάμπλετ.

Στο «στόχαστρο» μπήκαν οι διαδικτυακές αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ο υπολογιστής της, το κινητό της, το δικό της τάμπλετ όπως και εκείνο της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε πριν από μία εβδομάδα από τον τάφο της 9χρονης στην Πάτρα.

Τι δείχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη και τις φαρμακευτικές ουσίες

Σύμφωνα λοιπόν, με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σχετικά με το τι δείχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρέθηκαν «ανερχόμενες» ειδοποιήσεις και διαφημίσεις (pop ups) της Google που σχετίζονται με την αναζήτηση φαρμακευτικών ουσιών, την ώρα που ελέγχεται ακόμα η «διαδρομή» της κεταμίνης.

Σημειώνεται ότι οι διαφημίσεις αυτές σχετίζονται με τις αναζητήσεις που κάνει κάποιος στο διαδίκτυο, αν και ακόμη δεν είναι σαφές κατά πόσον αυτά τα ευρήματα «στέκονται» δικονομικά.

Επιμένει στην αθωότητά της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στην αθωότητά της και ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Μάλιστα, ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, σε χθεσινές του δηλώσεις, υποστήριξε πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο Ωνάσειο έδωσε, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης στο νοσοκομείο, κεταμίνη. Ωστόσο, το Ωνάσειο λίγο αργότερα, έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας πως δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

Ωστόσο, ιατροδικαστικό εύρημα για την κεταμίνη ανατρέπει την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς όπως μετέδωσε το Mega και η εκπομπή «Live News», στα ούρα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε η «nor κεταμίνη», δηλαδή η ουσία που δημιουργήθηκε στον οργανισμό του παιδιού επειδή είχε προλάβει να μεταβολίσει ήδη την κεταμίνη. Αυτό σημαίνει ότι η ουσία χορηγήθηκε πολύ νωρίτερα στο κορίτσι σε σχέση με αυτό που ισχυρίζεται η 33χρονη κατηγορούμενη.

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε στην απολογία της ότι οι την κεταμίνη την έδωσαν, μάλλον κατά λάθος, οι γιατροί, «υπό την πίεση της έντονης κατάστασης για να σώσουν τη Τζωρτζίνα».

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά που πέθαναν μυστηριωδώς στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα αναισθητικό για χειρουργεία ζώων και ήπιο αντικαταθλιπτικό, το οποίο εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα.

Η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις. Επίσης, χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

 https://epirusonline.gr/eidiseis/ellada/patra-milise-to-tamplet-ilektronika-eyrimata-kaine-ti-royla-pispirigkoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .