Κυριακή, Απριλίου 17

Έλαιο θυμαριού: Πώς βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών

Έλαιο θυμαριού: Πώς βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών

Οι περιπτώσεις στις οποίες ενδείκνυται η εφαρμογή του

Το έλαιο θυμαριού εξάγεται από ένα αρωματικό βότανο που ονομάζεται Thymus vulgaris, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae και έχει 6 μοναδικούς τύπους με διαφορετικές ενώσεις. Η διαδικασία εξαγωγής λαδιού περιλαμβάνει τη σύνθλιψη των φύλλων και των λουλουδιών και τη διέλευση τους μέσω ενός συστήματος απόσταξης με ατμό.

Θυμάρι: Ποια τα οφέλη του για την υγεία

 

Έλαιο θυμαριού

Σύμφωνα με το WebMD, οι άνθρωποι πίνουν συχνά τσάι θυμαριού για να ενισχύσουν την υγεία του εντέρου τους, ενώ βοηθά, επίσης, στις ομαλές κινήσεις του εντέρου, μειώνει το φούσκωμα και βοηθά στην πέψη. Οι ισχυρές ενώσεις του θυμαριού είναι, επίσης, γνωστό ότι ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνουν τους εσωτερικούς θρόμβους και παρέχουν θρεπτική αξία.

Οι ειδικοί στην αρωματοθεραπεία, δε, προτείνουν συχνά ένα μασάζ με λάδι θυμαριού στα πέλματα των ποδιών για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και να μειώσετε τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας.

Έλαιο θυμαριού: Πώς βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών

Έλαιο θυμαριού

Επιπλέον, το έλαιο θυμαριού χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων και την προώθηση της καλύτερης ανάπτυξης των μαλλιών. Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology ανέφερε ότι διάφορα αιθέρια έλαια δημιουργούνται με έλαιο θυμαριού, μαζί με εκχύλισμα φυτού-φορέα, για να αναζωογονήσουν το τριχωτό της κεφαλής, να θρέψουν τους θύλακες της τρίχας και να σταματήσουν την ταχεία τριχόπτωση.

Η αλωπεκία -η ασθένεια από την οποία πάσχει η γυναίκα του Γουίλ Σμιθ και στάθηκε η αφορμή για το φοβερό επεισόδιο με το χαστούκι προς τον παρουσιαστή των Όσκαρ Κρις Ροκ– είναι μια μόνιμη ή προσωρινή διαταραχή που προκαλεί απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, στο στήθος, στα χέρια ή στα πόδια. Σε μια μελέτη του 2019, τα άτομα με αλωπεκία χρησιμοποίησαν έλαιο θυμαριού με κατάλληλο λάδι φορέα για αραίωση (όπως jojoba ή καστορέλαιο) για 7 μήνες. Μέχρι το τέλος, περισσότερο από το 40% των ανθρώπων είχαν βιώσει αξιοσημείωτη επανεμφάνιση χαμένων μαλλιών.

Έλαιο θυμαριού

Η σοβαρή τριχόπτωση μπορεί, επίσης, να προκληθεί από κατάθλιψη και άγχος. Ορισμένες ψυχικές ασθένειες έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση υπερβολικών ορμονών του στρες, οι οποίες βλάπτουν τους θύλακες των τριχών. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά σταδιακά γίνονται θαμπά και εύθραυστα, χάνοντας την αρχική τους λάμψη και αντοχή, αναφέρει το Healthline. Ωστόσο, ένα τακτικό μασάζ μαλλιών με λάδι θυμαριού στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το άγχος, να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να προωθήσετε την καλύτερη κυκλοφορία στους θύλακες.

Επιπλέον, εάν έχετε ξηρό τριχωτό με φαγούρα και πιτυρίδα, το Curl Centric προτείνει την εφαρμογή ελαίου θυμαριού. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να προστατεύσουν από φλεγμονώδεις θύλακες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η διατήρηση της δόσης των αιθέριων ελαίων θυμαριού στο ελάχιστο και η ανάμειξη σε ένα λάδι φορέα μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να διευκολύνει το ισχυρό άρωμα.

 Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .