Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Κάκτος: Καλλιεργείστε τον βασιλιά των φυτών στο σπίτι σας

Κάκτος: Καλλιεργείστε τον βασιλιά των φυτών στο σπίτι σας

Τα τελευταία χρόνια οι κάκτοι, είναι μία από τις κύριες τάσεις της διακόσμησης καθώς αποτελούν μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά στους χώρους του σπιτιού μας ή του γραφείου.

Ο κακτός είναι ένα φυτό που απαιτεί ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί και λέγεται ότι έχει την

ικανότητα να αποκρούει το φθόνο, τους εισβολείς, τα κακόβουλα άτομα, τους υποκριτές και να απορροφά την αρνητική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τις οικιακές συσκευές.

Χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια κάκτων

Για όσους προτιμούν τα εντυπωσιακά και όμορφα φυτά, που δεν απαιτούν μεγάλη προσοχή, οι κάκτοι είναι ιδανικά φυτά. Παρόλο που ορισμένες συστάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξή τους, δεν είναι απαραίτητο να τους προσέχετε όλη την ώρα.

Ένας χώρος με φως και ήλιο. Για να τους διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, είναι βολικό να φυτέψετε έναν κάκτο σε έναν ευήλιο χώρο, απ’όπου θα μπορούν να προσλαμβάνουν άμεσα ηλιακό φως.
Αν θέλετε να τους έχετε μέσα στο σπίτι, τους βάζετε σε παράθυρα ή σε χώρους όπου το φως είναι δυνατό το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Καλή αποστράγγιση. Η αποστράγγιση είναι εξίσου σημαντική με τον ήλιο όταν πρόκειται για τη διατήρηση αυτών των φυτών. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι γλάστρες όσο και το έδαφος πρέπει να αποφεύγουν τη συσσώρευση νερού.

Ρηχά γλαστράκια. Οι ρίζες του κάκτου είναι αρκετά επιφανειακές και δεν απαιτούν πάρα πολύ βάθος για να διατηρηθούν. Μια ρηχή γλάστρα είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς δεν συσσωρεύει νερό.

Μέτριοι κίνδυνοι. Σε ό,τι αφορά το πότισμα, οι κάκτοι δεν είναι σαν άλλα κοινά φυτά. Παρόλο που δεν πρόκειται να τα αφήσετε σε πλήρη ξηρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να τα ποτίζετε με μέτρια ποσότητα, έως ότου το χώμα τους ξαναγίνει ξηρό.

Χώρος μεταξύ των φυτών. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν τα φυτεύετε στον κήπο είναι να τους τοποθετήσετε πολύ κοντά.

Αν και η ανάπτυξή τους είναι αργή και μερικά δεν απαιτούν πολύ χώρο, είναι προτιμότερο να αφήνετε μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους.

Ο κάκτος θεωρείται ο βασιλιάς των φυτών. Τοποθετήστε τον σε μια σκοτεινή γωνία με ελάχιστη ροή αέρα και θα ρυθμίσει την ενέργεια του περιβάλλοντος.

govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.