Πέμπτη, Απριλίου 28

Ουκρανικό: Περίεργα «παιχνίδια» πολέμου – Πούτιν: Κράτος τρομοκράτης η Ουκρανία – Έκρηξη και στην Υπερδνειστερία

Κράτος τρομοκράτη, χαρακτηρίζει τώρα η ρωσική ηγεσία την Ουκρανία. Αφορμή είναι η σύλληψη, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, μιας ομάδας νεοναζί που σχεδίαζε τη δολοφονία Ρώσων δημοσιογράφων – προπαγανδιστών του Κρεμλίνου. Σοβαρά περιστατικά σημειώθηκαν και στην αυτόνομη – ρωσική περιοχή της Μολδαβίας, Υπερδνειστερία

Σε νέα φάση περνάει ο πραγματικός, αλλά και ο προπαγανδιστικός πόλεμος. Μέσα στις γιορτές του Πάσχα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, δεν έπαψαν οι βομβαρδισμοί, με αποτέλεσμα, λίγο πριν την Ανάσταση, να σκοτωθεί από βομβαρδισμό μια οικογένεια στην Οδησσό.

Στο μεταξύ, Μόσχα και Κίεβο, επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το μη άνοιγμα «ανθρωπιστικών» διαδρόμων, προκειμένου να φύγουν άμαχοι που βρίσκονται μαζί με Ουκρανούς στρατιωτικούς παγιδευμένοι στα υπόγεια του εργοστασίου, «Αζοφστάλ», του τελευταίου πυρήνα στην πόλη που κρατούν οι Ουκρανοί.

Η μεν Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα», το δε Κίεβο ότι η ρωσική πλευρά δεν ανοίγει «ανθρωπιστικούς διαδρόμους». Όπως και να’ χει, βέβαιον είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν κυκλώσει το εργοστάσιο, ανυπομονούν να επιδείξουν μια μεγάλη επιτυχία με πολλούς Ουκρανούς αιχμαλώτους.

Ήδη, έχουν εμφανιστεί σχεδιαγράμματα των υπογείων του εργοστασίου, το οποίο, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, έχει κατασκευαστεί επί ΕΣΣΔ έτσι ώστε να προσφέρει στα υπόγεια καταφύγιά του προστασία σε πολεμική περίοδο, ακόμα και ως πυρηνικό καταφύγιο. Δεν αποκλείεται στα υπόγεια να βρίσκονται μερικές χιλιάδες στρατιωτικοί και άμαχοι.

Εκτιμάται ότι οι κατοικίες στη Μαριούπολη, σε ποσοστό τουλάχιστον 40% έχουν καταστραφεί, ενώ οι υπόλοιπες έχουν πολύ σοβαρές ζημιές.

Περίεργες «συμπτώσεις»

Ενώ, λοιπόν, ούτε καν τις άγιες ημέρες της Χριστιανοσύνης τηρήθηκε εκεχειρία, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις.

Στην Οδησσό, μάλιστα, εβλήθη σημείο αποθήκευσης Δυτικού οπλισμού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας. Ωστόσο, εκεί κοντά σκοτώθηκε μια ολόκληρη οικογένεια.

Όλως παραδόξως, όμως, το αμέσως επόμενο διήμερο συνέβησαν ορισμένα αρκετά περίεργα γεγονότα.

Σημειώθηκαν μεγάλες εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων και διϋλιστηρίου στην πόλη, Μπριάνσκ, εντός της Ρωσίας. Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι από την περιοχή περνάει μέρος του αγωγού προώθησης ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία στη Δύση (!).

Στο μεταξύ, η Ρωσία λίγο λείπει να κηρυχθεί σε «κατάσταση πολιορκίας». Γίνεται για προπαγανδιστικούς σκοπούς; Μένει να φανεί. Κάποιες περιοχές, μετά τις εκρήξεις στο Μπριάνσκ, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Επέκταση και στην Υπερδνειστερία;

Επίσης, στην πόλη, Τιράσπολ, της Μολδαβίας, στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, η οποία βρίσκεται στη ρωσική «σφαίρα επιρροής», όπως ισχυρίζονται οι ρωσικές αρχές, σημειώθηκε επίθεση σε κτίριο των Υπηρεσιών ασφαλείας.

Ως γνωστόν, ένα από τα σενάρια που αναπτύσσονται με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι ότι στόχος του Κρεμλίνου είναι να ενωθεί η «αυτόνομη» Υπεδνειστερία με τις περιοχές της νότιας Ουκρανίας (Οδησσό, Κριμαία, Μαριούπολη) και της ανατολικής Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Σχέδιο «δολοφονιών»

Μέσα σε αυτό το άκρως περίεργο σκηνικό, συνελήφθησαν άτομα που κατηγορούνται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ως μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, «National Socialism – White Power», ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν δημοσιογράφους – τηλεοπτικούς προπαγανδιστές του Κρεμλίνου. Μεταξύ αυτών, ο γνωστός για την ωμή φιλοπόλεμη προπαγάνδα του, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ.

Με την επίδειξη τατουάζ με αγκυλωτούς σταυρούς, κ.λ.π., είναι ολοφάνερο ότι η Μόσχα προσπαθεί να συνδέσει τα φερόμενα ως μέλη αυτής της νεοναζιστικής ομάδας με το Κίεβο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Β.Πούτιν, σε σημερινή ομιλία του στο Σώμα των δικαστών, «σήκωσε» ιδιαίτερα την -κατά τους ρωσικούς ισχυρισμούς- απόπειρα δολοφονίας του Σολοβιόφ και άλλων, χαρακτηρίζοντας την Ουκρανία ως κράτος – τρομοκράτη. Κάτι που εκτιμάται ότι αποτελεί σαφή στοχοποίηση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σιγή ιχθύος

Να σημειωθεί πως, προ ημερών, σημειώθηκε ένα πολύ περίεργο γεγονός. Εκδηλώθηκε φωτιά σε ένα -χαρακτηριζόμενο- άκρως απόρρητο Ινστιτούτο αεροδιαστημικών ερευνών, όπου γίνεται έρευνα για προωθημένες στρατιωτικές τεχνολογίες, στην περιοχή της Ρωσίας, Τβερσκάγια. Μάλιστα, εκτιμάται ότι εκεί σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άτομα. Σύμφωνα με φημολογία, κάηκαν σέρβερ με αρχεία.

Ουδείς έως τώρα έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση γι’ αυτό το περιστατικό. Όπως επίσης ουδεμία διευκρίνιση έχει δοθεί από τη ρωσική πλευρά για τη βύθιση προ εβδομάδων της «ναυαρχίδας» του ρωσικού Στόλου, «Μόσχα», στη Μαύρη Θάλασσα. Ούτε και για τον ακριβή αριθμό των απωλειών.

Κι αυτό παρ’ ότι εντείνεται η φημολογία, σύμφωνα με την οποία το πλοίο επλήγη από δύο ουκρανικούς πυραύλους, ενδεχομένως υπό την -από αέρος και διά των δορυφόρων- «καθοδήγηση» αμερικανικών μέσων.

Η βύθιση του πλοίου-«σημαία» του ρωσικού Στόλου, «Μόσχα», προκάλεσε σοκ ακόμα και μεταξύ των πολεμοχαρών στη Ρωσία. Για πρώτη φορά μετά τη συντριβή του στόλου της στα στενά Τσουσίμα, κατά τον ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο, το 1905, η χώρα χάνει ναυαρχίδα.

https://antinews.gr/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .