Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Η Αίγυπτος ανακάλυψε αρχαίο ελληνορωμαϊκό ναό στο Βόρειο Σινά

al

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανακάλυψη των ερειπίων ενός αρχαίου ελληνορωμαϊκού ναού στο Βόρειο Σινά.

Σε ανακοίνωσή του, το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή ανακάλυψε τα ερείπια ενός ναού του Δία στην τοποθεσία Τελ ελ-Φαραμά στο Βόρειο Σινά.

Ο Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο, είπε ότι η θέση του ναού προσδιορίστηκε αφού οι ανασκαφείς βρήκαν τα υπολείμματα μιας τεράστιας πύλης στην επιφάνεια της γης στην τοποθεσία.

aq

Η πύλη αποτελούνταν από δύο ροζ γρανιτένιες κολόνες, μήκους περίπου 8 μέτρων και πάχους 1 μέτρου ο καθένας, πρόσθεσε ο Ουαζίρι.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Τομέα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, Άιμαν Ασμάουι, είπε ότι ο ναός χτίστηκε από πλίθινο σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα.

Η ελληνορωμαϊκή περίοδος στην Αίγυπτο (332 π.Χ. -395 μ.Χ.) σηματοδοτεί το τέλος της περσικής κυριαρχίας στην Αίγυπτο.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.