Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη απαγόρευση πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία από τα λιμάνια των ΗΠΑ και είπε ότι θα στείλει επιπλέον πόρους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις – ένα πακέτο που περιλαμβάνει βαρύ πυροβολικό και τακτικά drones», αναφέρει η Washington Post, με το Reuters να συμπληρώνει: «Είναι ένα νέο βήμα πίεσης της Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να εκδώσει συγκεκριμένη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες».

Κατά το πρακτορείο αυτό σημαίνει ότι κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσική οντότητα δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζεται σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να έχει πρόσβαση στις ακτές της.

Ο Μπάιντεν στέλνει βαρέα όπλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων (612 εκατομμύρια λίρες). Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει: βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες Howitzer, 144.000 φυσίγγια και τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, τώρα που οι ρωσικές δυνάμεις πρόκειται να δημιουργήσουν το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας κινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον εξοπλισμό που χρειάζεται, τις δυνάμεις της, για να υπερασπιστεί το έθνος της», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Η σημερινή ανακοίνωση ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.