Δευτέρα, Απριλίου 11

Η ακρίβεια και η ληστεία της μεσαίας τάξης

Το νούμερο ένα πρόβλημα των Ελλήνων σήμερα είναι η ακρίβεια, η οποία έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη, όπως έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές – ενώ, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν έχει αλλάξει το αποτυχημένο οικονομικό μας μοντέλο.
Εκτός αυτού, συνεχίζεται η ληστεία της κατώτερης και μεσαίας τάξης, με τον ΕΝΦΙΑ ή με τον πληθωρισμό σήμερα που είναι συνώνυμος με τους φόρους – αφού, εάν πράγματι διαμορφωθεί στο 11%, οι πραγματικοί μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν ανάλογα, ενώ θα χαθούν μόνο το 2022 πάνω από 17 δις € από τις τραπεζικές καταθέσεις.
Επί πλέον θα υπάρξει επισιτιστική κρίση, αφού οι τιμές των αγροτικών εφοδίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ οι επενδύσεις στον πρωτογενή μας τομέα μειώθηκαν το 2021 ξανά, κατά 13,8% – στον οποίο από τα 44 δις € των lockdowns, δόθηκαν μόλις 183 εκ. €.
Ακόμη χειρότερα, επειδή η κυβέρνηση σπατάλησε 44 δις € με δανεικά για τα αχρείαστα lockdowns που δεν επέβαλαν πλούσιες χώρες, όπως η Ελβετία, η Σουηδία και διάφορες αμερικανικές Πολιτείες, δεν έχει σήμερα τη δυνατότητα να στηρίξει σωστά την οικονομία – ή να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, ως οφείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .