Σάββατο, Απριλίου 23

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να χτυπήσουμε δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αν...»

 Βόμβες Ζαχάροβα

Η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ήρθε μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για αποστολή νέων φορτίων με όπλα στην Ουκρανία.

Στην πολιτική των απειλών επέστρεψε η Ρωσία, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για νέα στρατιωτική και οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία, που ξεπερνά συνολικά το 1 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αντιδρώντας σε όσα είχε πει νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν, πως η Μόσχα έχει κάθε δικαίωμα να στοχοποιήσει τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, στην περίπτωση που τα όπλα της Δύσης μπουν στο ουκρανικό έδαφος.


Οι δηλώσεις Μπάιντεν που εξόργισαν τη Μόσχα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση προειδοποίησε νωρίτερα σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατ. δολαρίων στο Κίεβο.

Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες οβιδοβόλα Howitzer, 144.000 βλήματα και τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε ο Μπάιντεν. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα όπλα «θα πάνε απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας».

«Είναι τόσο ξεκάθαρο σε ολόκληρο τον κόσμο τώρα. Τώρα (η Ρωσία) έχει ξεκινήσει και επικεντρώσει εκ νέου την εκστρατεία της για την κατάληψη νέων εδαφών στην ανατολική Ουκρανία και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο παράθυρο του χρόνου όπου πρόκειται να δημιουργήσουν το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα» για να παράσχουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα» για να παράσχουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .