Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Κατρίνης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι υπουργοί της αντιλαμβάνονται ότι δεν παίζουν πλέον μόνοι τους

«Η συντηρητική παράταξη δεν είχε και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ καμία σχέση με έννοιες όπως είναι η κοινωνική πολιτική και η κοινωνική ασφάλιση» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή στην συζήτηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τον ΟΑΕΔ.

Κατρίνης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι υπουργοί της αντιλαμβάνονται ότι δεν παίζουν πλέον μόνοι τους
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι υπουργοί της αντιλαμβάνονται ότι δεν παίζουν πλέον μόνοι τους. Αντιλαμβάνονται ότι απέναντι τους δεν έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ της αναξιοπιστίας και της προχειρότητας. Απέναντι τους έχουν το Κίνημα Αλλαγής που μιλάει με στοιχεία και καταθέτει προτάσεις» υποστήριξε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Απέναντι τους έχουν την ψυχή του ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά προσέφερε ελπίδα και αξιοπρέπεια, ουσιαστική στήριξη και φροντίδα στους εργαζόμενους, στους ασφαλισμένους, στους συνταξιούχους, στους ανέργους».

Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε πως «καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων» και επέκρινε με σφοδρότητα την επιλογή της κυβέρνησης να αναθέσει σε ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους τη δυνατότητα έκδοσης των συντάξεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων το καλοκαίρι του 2019 ήταν περίπου 200.000 ενώ δυόμισι χρόνια μετά, το Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν στις 270.000 στις οποίες πρέπει να προστεθούν 45.000 εφ’ άπαξ και 23.000 μερίσματα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλης Κατρίνη, ανεπίσημα στοιχεία που υπάρχουν στον e-ΕΦΚΑ, για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022 αναφέρουν ότι κδόθηκαν από τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους λιγότερα από πενήντα προσχέδια συνταξιοδοτικών αποφάσεων, τα περισσότερα των οποίων εμφάνισαν σφάλματα. Ενώ υπενθύμισε ότι η «γαλάζια» κυβέρνηση υποσχέθηκε, δυο χρόνια πριν, την έκδοση ψηφιακής σύνταξης σε μία ημέρα και ότι στο τέλος του 2021 θα απονέμεται ψηφιακά το 80% των συντάξεων, χωρίς να γίνει τίποτα από αυτά. «Δεν μπορεί να προχωρήσει με ταχύτητα η απονομή των συντάξεων όσο δεν μηχανογραφείται ο ΕΦΚΑ και δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα με άλλα μηχανογραφικά συστήματα» σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων ο Μιχάλης Κατρίνης στάθηκε στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική κατοικία και την προσφορά φθηνής προς ενοικίαση στέγης στα νέα ζευγάρια, η οποία έχει αναδειχθεί έγκαιρα από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.