Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ – ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΝΟΣΟΥΝ

ΣΑΝΓΚΑΗ

Εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφήνοντας «ανοιχτά ντουλάπια και εξώπορτες», πήραν μέσα στη νύχτα κάτοικοι της Σαγκάης επειδή είχαν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους», είπε κάτοικος για το νέο σχέδιο απομόνωσης που μετακίνησε τους αρνητικούς της περιοχής Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου θα παραμείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Από τη μετακίνηση αυτή μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών.

Την ίδια ώρα μεταδίδονται εικόνες από παιδιά που φορούν πλήρη εξάρτηση κατά του κορωνοϊού για να πάνε σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η Σαγκάη προχώρησε στην άλλη όψη της πολιτικής «zero Covid» με εκκένωση περιοχών, ώστε να μένουν σε αυτές μόνον οι μολυσμένοι.

Ολόκληρες κοινότητες φέρεται να επιτάχθηκαν ως εγκαταστάσεις απομόνωσης, ενώ στα κέντρα καραντίνας ο συνωστισμός «ξεπερνά τα όρια της λογικής».

Μερικές ημέρες νωρίτερα, εκκενώθηκε ένα μεγάλο μέρος χωριό της Σαγκάης, καθώς 1.000 κάτοικοι της μικρής πόλης Beicai μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία προσωρινά.

Εικόνες εσωτερικής μετανάστευσης κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους να φεύγουν με τις βαλίτσες τους μέσα στη νύχτα.

‘Άλλες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με πλήρη προστατευτική στολή να απλώνουν σκόνη ασβέστη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης Beicai «για να εξαφανίσουν εστίες του ιού».

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%95%ce%a1%ce%91%ce%a3%ce%91%ce%9d-%ce%a3%ce%95-%ce%91%ce%9b%ce%9b%ce%9f-%ce%95%ce%a0%ce%99%ce%a0%ce%95%ce%94%ce%9f-%ce%a3%ce%a4%ce%97-%ce%a3%ce%91%ce%9d%ce%93%ce%9a%ce%91%ce%97-%ce%9e%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.