Πέμπτη, Απριλίου 7

Χειροκρότα ρε, τι σου ζητάνε;

Πάνε αυτά τα μπερεκέτια. Σφίξανε οι κ@λοι.
Χειροκρότα ρε, τι σου ζητάνε;

Του Strange Attractor

Βρέθηκα χθες βράδυ με τον παλιό καλό μου φίλο τον Προκόπη, που είναι γενικώς μέσα στα πολιτικά πράγματα, κι αρκετά κλικ πιο ενημερωμένος, αλλά και πιο υποψιασμένος από εμένα.

Μπορεί εγώ να έχω διαβάσει περισσότερα βιβλία, αλλά ο Προκόπης έλιωσε σόλες και σόλες στα πεζοδρόμια, στις πορείες, και στους κομματικούς διαδρόμους.

Άνθρωπος της πράξης, και όχι της θεωρίας.

Παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι. Από το οποίο έφτιαξε και περιουσία.

Έφηβος ήταν οργανωμένος στο ΕΚΚΕ, κι αργότερα, το ’81, όταν είδε το φως, όταν κατάλαβε τι παίζει, σταύρωνε ψηφοδέλτια και κολλούσε αφίσες του Χάρη του Καστανίδη, με αποτέλεσμα να περάσει από διάφορες φυτευτές θέσεις ως σύμβουλος υπουργών, και μέλος διοικητικών συμβουλίων ΔΕΚΟ, νοσοκομείων, κλπ.

Έζησε δηλαδή στο πετσί του τις παλιές καλές εποχές του πρώιμου Πασόκ, τότε που οι ζυμώσεις γίνονταν μέσα στα μπουζουκτσίδικα…

Στη συνέχεια έγινε «εκσυγχρονιστής», και λίγο αργότερα, επί κρίσης και μνημονίων ως «αγαναχτιστής» φλέρταρε και με τον Σύριζα.

Τελευταία μας τα χάλασε, αφού στραβοκοιτάει προς Κυριάκο μεριά, αλλά μάλλον κάτι θα ξέρει που εγώ ως ποταπός «ιδεολόγος» δεν…

Τα λέω όλα αυτά για να τονίσω πως για μένα τουλάχιστον η γνώμη του μετράει. Ο Προκόπης το κατέχει το άθλημα.

Με ρώτησε λοιπόν γιατί και πως τρώγομαι με τον Κυριάκο, όταν ήμουν από εκείνους που τον στήριζαν επί Σύριζα, και μάλιστα έσπευσα και να τον ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού.

Κάτι πήγα να ψελλίσω για ανθρώπινα λάθη, για κοψοχέρηδες κλπ, αλλά με έκοψε απότομα.

«Τι τρώγεσαι με τα ρούχα σου ρε σελέμη»; Με ρώτησε, πριν ξεδιπλώσει τη σκέψη του.

«Άντε και έγιναν αύριο εκλογές, τι θα ψηφίσεις; Τι επιλογές έχεις; Τους ιδεοληπτικούς Συριζαίους , που ξεκίνησαν μαοϊκοί και στην πορεία έγιναν πιο φιλοαμερικάνοι κι από τον Άγκνιου; Τον Βαρουφάκη, που ήθελε να πάμε στη δραχμή ή έστω στο μπιτκόιν;

Τον Ανδρουλάκη, που όντας άεργος έχει στα 42 του σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ σε καταθέσεις; Δες το Πόθεν Έσχες του να ζαλιστείς…

Και άντε και βγήκε το ΠΑΣΟΚ, τι περιμένεις; Να δουλεύουν ξανά τα κωλάδικα 7 μέρες την εβδομάδα, και τα μεσημέρια;

Πάνε αυτά τα μπερεκέτια. Σφίξανε οι κ@λοι.

Να έρθουν στα πράγματα οι Καστανίδηδες; Η Εύα η Καϊλή; Ο Μπένης; Μα αυτοί μας κρεμάσανε ανάποδα ρε, κι ακόμη πληρώνουμε κερατιάτικα.

Προχωράμε μπροστά ρε χλεχλέ, δεν κοιτάμε πίσω, ούτε στηρίζουμε δεινόσαυρους και απολιθώματα».

Κάτι πήγα να πω, αλλά μου έκοψε τον βήχα.

«Ποιον θα ψηφίσεις; Τον Βελόπουλο με τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, ή τον άλλον τον Μπογδάνο που τον ζήλεψε και έφτιαξε δικό του κόμμα, και τώρα θέλει να συνεργαστεί με τον Τζήμερο μπας και πάρει ψηφαλάκια από τους ακροδεξιούς και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής;

Με τον Τζήμερο ρε, που έκανε καριέρα βρίζοντας τους πολιτικάντηδες με μοναδικό σκοπό να γίνει κι αυτός ένας από αυτούς. Που μαζί με τον άλλο τον δικό του, μέχρι προχθές τα έριχναν στον Κούλη, και τώρα που μυρίστηκαν εκλογές τον γλείφουν πατόκορφα μπας και συνεργαστούν μετεκλογικά… Τι τα ψάχνεις ρε μεγάλε; Εκτός κι αν ρίξεις το κουκί σου στον Κουτσούμπα να σε παραδεχτώ. Αν μη τι άλλο είναι ακράνια οι Κουκουέδες, ό,τι έλεγαν το ’74 τα λένε και σήμερα. Εκεί πάω πάσο…».

«Μα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα; Κανένα φως στο τούνελ ρε Προκόπη»;

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Εδώ ρε συ βγήκαν οι μαυραγορίτες ξανά στο προσκήνιο, μαζί με το υψηλό κεφάλαιο, και κάνουν κουμάντο. Τι περιμένεις εσύ ο αφελής; Τον Ζορό πάνω σε κανένα μαύρο άλογο να σε σώσει; Να ξυπνήσει κανένας «κουρασμένος» και να παρατήσει τις ταβέρνες μπας και συσπειρώσει τους καθαρούς, χα χα χα, νεοδημοκράτες και ρίξουν τον γιο όπως έριξε τον μπαμπά ο άλλος το ’93;

Τέρμα οι ήρωες ρε… ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε… στο λέω εγώ που ρούφηξα το νέκταρ της εξουσίας πάνω από 20-30 χρονάκια. Θες να δεις χαΐρι; Κάνε το κορόιδο, και χειροκρότα τον Κούλη μπας και βολευτείς κάπου κι εσύ… όλα τα άλλα είναι για αιθεροβάμονες έφηβους. Εμείς θα σώσουμε την πατρίδα; Με ποιούς; Ξύπνα…».

«Μα η Νέα Δημοκρατία δεν τραβάει ρε συ Προκόπη, δεν έχει σχέση με εκείνη του Σαμαρά ή του Καραμανλή του κανονικού… Μόνο τον μπουλκουμέ σκέφτονται οι υπουργοί της… Δεν βλέπεις που στην ουσία είναι ένα μεταμοντέρνο Πασόκ του Σημίτη με μπόλικο μητσοτακισμό εποχής Γρυλάκη; Τι να χειροκροτήσω; Ποιον; Τον Οικονόμου; Τον Πέτσα; Τον Κουμουτσάκο; Τον Σταϊκούρα; Τον Χατζηδάκη; Την Ντόρα; Τον Καραμανλάκο; Τον Άδωνι; Έλεος… Τον… Ζαγοράκη; Ποιον; Πες μου…».

«Αυτοί κυβερνάνε ρε χάφτα. Αυτούς θα στηρίξεις. Τι είσαι; Ο Κουφοντίνας; Αυτούς θέλει το σύστημα. Προσαρμόσου κι άσε τις ιδεοληψίες. Παραμύθια και φούμαρα σου γέμισαν το μυαλό τόσες δεκαετίες. Σύνελθε επιτέλους, ξύπνα, μύρισε τον καφέ, άκου το μπέικον να τσιγαρίζεται, και συμμορφώσου με την πραγματικότητα μη τυχόν και οι επιλογές σου μας βάλουν σε άλλες περιπέτειες πιο επικίνδυνες. Κλείσου στο καβούκι σου και μη μιλάς».

«Και τι να κάνω δηλαδή; Την πάπια; Με όλα αυτά που βλέπω να συμβαίνουν; Έχω και παιδί εγώ, εσύ ο άτεκνος δεν ξέρεις απ’ αυτά… τι να κάνω»;

«Σκάσε και χειροκρότα ρε… Αυτό να κάνεις. Τι σου ζητάνε»;

Αν το δούμε κυνικά, σωστός ο Προκόπης. Πραγματιστής. Ρεάλ πολιτίκ και έτσι…

Εξάλλου, στη σύγχρονη Ελλαδίτσα ο σώφρων πολίτης ιδιωτεύει. Εκτός κι αν είναι επιτήδειος, και έχει ως μοναδικό στόχο ένα ανώτερο φορολογικό κλιμάκιο, χωρίς όμως να πληρώνει φόρους, οπότε αρχίσει κι αυτός να πολιτεύεται…

Έτσι δεν είναι;

ΥΓ- Σύμφωνα με απόρρητη δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας, που έπεσε στα χέρια μου, αν οι κοψοχέρηδες της ΝΔ κάνουν δικό τους κόμμα, φλερτάρουν με αυτοδυναμία!

 https://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/xeirokrota-re-ti-sou-zitane-/10.157517

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .