Τρίτη, Απριλίου 12

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ – ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΠΑΝΕ

Untitled-1

Από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου, δημοσιογράφοι εταιρικών μέσων ενημέρωσης, αρχηγοί κρατών και διευθύνοντες σύμβουλοι μερικών από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο συναντήθηκαν για συζητήσεις σχετικά με τη διαμόρφωση της κατεύθυνσης της επόμενης δεκαετίας και μετά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους ομιλητές και τα πάνελ, ξεκινώντας από τον ίδιο τον κ. Great Reset, Klaus Schwab, ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Schwab έδωσε μια ομιλία με τίτλο, Ο κόσμος μας σήμερα… Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα;. «Ευχαριστώ, την εξοχότητά του που δώσατε τη δυνατότητα σε αυτή την πρωτοβουλία να ορίσει μια πιο μακροπρόθεσμη αφήγηση για να κάνει τον κόσμο πιο ανθεκτικό, χωρίς αποκλεισμούς και πιο βιώσιμο», δήλωσε ο Schwab κατά την ομιλία του. Η χρήση του όρου αφήγηση είναι σημαντική γιατί τον Ιανουάριο του 2021, ο Schwab και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσαν την επόμενη φάση του The Great Reset, The Great Narrative.

Όπως και με την εκδήλωση The Great Narrative, η Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ντουμπάι. Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΑΕ και ο Klaus Schwab μπορεί να προβάλλουν τους εαυτούς τους ως ήρωες της εποχής μας, θα πρέπει να τους κρίνουμε σύμφωνα με τις πράξεις τους και την παρέα που διατηρούν, όχι με την ανθισμένη γλώσσα που χρησιμοποιούν για να μας αποσπάσουν την προσοχή. Το απλό γεγονός είναι ότι τα ΗΑΕ έχουν φρικτό ιστορικό όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το έθνος είναι γνωστό για την απέλαση όσων αποκηρύσσουν το Ισλάμ, τις περιορισμένες ελευθερίες του Τύπου και την επιβολή στοιχείων του νόμου της Σαρία.

Κατά τη σύντομη ομιλία του Schwab, ανέφερε επίσης το έργο του «η 4η Βιομηχανική Επανάσταση», που είναι ουσιαστικά το ψηφιακό πανοπτικό του μέλλοντος, όπου η ψηφιακή επιτήρηση είναι πανταχού παρούσα και η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να αλλάξει τη ζωή μας. Συχνά συνδέονται με όρους όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Διαδίκτυο των Σωμάτων, το Διαδίκτυο των Ανθρώπων και το Διαδίκτυο των Αισθήσεων, αυτός ο κόσμος θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία 5G και 6G. Φυσικά, για τον Schwab και άλλους παγκοσμιοποιητές, το 4IR προσφέρεται επίσης για πιο κεντρικό σχεδιασμό και έλεγχο από πάνω προς τα κάτω. Ο στόχος είναι μια κοινωνία παρακολούθησης και ανίχνευσης όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές, κάθε άτομο έχει ένα ψηφιακό αναγνωριστικό που μπορεί να παρακολουθηθεί και τα κοινωνικά κακά περιεχόμενα κλειδώνονται έξω από την κοινωνία μέσω των κοινωνικών βαθμολογιών πίστωσης.

Αμέσως μετά τον Schwab ήταν μια ομάδα που δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τους στόχους των παγκοσμιοποιητών. Στο πάνελ, Are We Ready for A New World Order;, συμμετείχε ο Fred Kempe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantic Council από το 2007, καθώς και παρουσιαστής του CNN και πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ George W. Bush. Πριν γίνει μέλος του Συμβουλίου, ο Kempe ήταν βραβευμένος συντάκτης και ρεπόρτερ στη Wall Street Journal για περισσότερα από 25 χρόνια.

Στην πραγματικότητα, το Atlantic Council είχε μια αρκετά μεγάλη παρουσία στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων της Defne Arslan, ανώτερης διευθύντριας του προγράμματος Atlantic Council IN TURKEY, και της Olga Khakova, Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Global Energy Center του Atlantic Council.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε το 1961 για να ενισχύσει την υποστήριξη των διεθνών σχέσεων. Αν και δεν είναι επίσημα συνδεδεμένο με τον Οργανισμό της Βορειοατλαντικής Συνθήκης, το Ατλαντικό Συμβούλιο έχει περάσει δεκαετίες προωθώντας αιτίες και ζητήματα που είναι ωφέλιμα για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Ατλαντικό Συμβούλιο είναι μέλος του Οργανισμού της Συνθήκης του Ατλαντικού, ενός οργανισμού-ομπρέλα που «ενεργεί ως διευκολυντής δικτύου στον Ευρω-Ατλαντικό και όχι μόνο». Το ATO λειτουργεί παρόμοια με το Ατλαντικό Συμβούλιο, συγκεντρώνοντας πολιτικούς ηγέτες, ακαδημαϊκούς, στρατιωτικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και διπλωμάτες για να προωθήσει αξίες που είναι ευνοϊκές για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επισήμως, η ATO είναι ανεξάρτητη από το ΝΑΤΟ, αλλά η γραμμή μεταξύ των δύο είναι λεπτή.

Ουσιαστικά, το Ατλαντικό Συμβούλιο είναι μια δεξαμενή σκέψης που μπορεί να προσφέρει σε εταιρείες ή εθνικά κράτη πρόσβαση σε στρατιωτικούς αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες κ.λπ. για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα σχέδιο εφαρμογής της στρατηγικής ή του οράματός τους. Αυτές οι στρατηγικές συχνά περιλαμβάνουν να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ ή τους εμπειρογνώμονες του κλάδου να λάβουν αποφάσεις που μπορεί να μην είχαν λάβει χωρίς μια επίσκεψη από την ομάδα του Ατλαντικού Συμβουλίου. Αυτό επιτρέπει σε άτομα ή έθνη να προωθήσουν τις ιδέες τους υπό το κάλυμμα της πρόσληψης ενός πρακτορείου δημοσίων σχέσεων, αλλά στην πραγματικότητα πουλάει πρόσβαση σε άτομα υψηλού προφίλ με εξουσία να επηρεάζουν τη δημόσια πολιτική.

Λιγότερο από 6 μήνες αφότου το Facebook και το Atlantic Council ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, περισσότερες από 500 σελίδες στο FB κατηγορήθηκαν ως «ρωσική παραπληροφόρηση» και διαγράφηκαν. Οι σελίδες αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από αντιπολεμικά, αστυνομικά και ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα. Αυτές οι σελίδες και οι δημοσιογράφοι αμφισβήτησαν ευθέως τις αφηγήσεις που κυκλοφόρησαν οι μανάδες του Ατλαντικού Συμβουλίου.
Αναλύοντας την Παγκόσμια Κυβέρνηση Κορυφής: Ουκρανία, SDGs, ESG, Blockchain και AI

Ενώ πολλά από τα ονόματα που θα παρευρεθούν μπορεί να είναι άγνωστα στο δυτικό κοινό, οι ομιλητές είναι άνδρες και γυναίκες που διαδραματίζουν απολύτως ζωτικό ρόλο στη διεθνή γεωπολιτική.

Μερικοί από τους επιλεγμένους ομιλητές περιλαμβάνουν:
– António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, δίνει μια ομιλία με τίτλο Is Our World Today… Our World of Tomorrow;
– Δρ. Tedros Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
– David Pekoske, Διαχειριστής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ
– Δρ. Kaitlyn Sadtler, Αμερικανίδα ανοσολόγος και βιομηχανικός και ερευνητής Stadtman Tenure-Track στο Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Απεικόνισης και Βιομηχανικής, μέρος του NIH των ΗΠΑ. Έκανε μια παρουσίαση σχετικά με την ανασχεδιασμό της ανοσίας με τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς

– Sheikh Sabah AlSabah, Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ
– Jeon Hae cheol, Υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας
– Supattanapong Punmeechaow, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ενέργειας της Γραμματείας του Πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης
– Belinda Balluku, Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας
– Mohammad Sanusi Barkindo Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, μιλώντας για το «Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε έναν κόσμο καθαρό μηδέν»
Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν επίσης μέρος των συζητήσεων.

Σημειωτέον, εμφανίστηκε ο Maxim Timchenko, Διευθύνων Σύμβουλος της DTEK. Το βιογραφικό του αναφέρει, «υπό την ηγεσία του, η DTEK έχει εξελιχθεί από μια περιφερειακή εταιρεία συμβατικής ενέργειας στον μεγαλύτερο ιδιώτη επενδυτή της Ουκρανίας καθώς και στην κορυφαία ενεργειακή εταιρεία».

Η εμφάνιση του κ. Timchenko δεν πρέπει να αγνοηθεί, ειδικά επειδή εμφανίζεται σε μια συζήτηση με τίτλο Post-Crisis Ukraine: New Energy for a New Europe, με την Olga Khakova του Ατλαντικού Συμβουλίου και την Paula Dobriansk, Senior Fellow, Harvard Kennedy School of Κυβέρνηση του Ατλαντικού Συμβουλίου. Και πάλι, η παρουσία του Ατλαντικού Συμβουλίου δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Είναι οι εκπρόσωποι του Δυτικού Μπλοκ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας επηρεάζει επίσης έναν άλλο τίτλο του πάνελ, Getting Off Russian Gas: Practical Steps for Europe, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από τους καλλιτέχνες του Ατλαντικού Συμβουλίου, όπως ο Richard Morningstar, Ιδρυτής Πρόεδρος του Global Energy Center, Atlantic Council, και ο Phillip Cornell, Senior Fellow του Global Energy Center, Atlantic Council.

Η Διάσκεψη Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης αφιέρωσε επίσης αρκετό χρόνο συζητώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) που αποτελούν τον πυρήνα της Ατζέντας 2030, που αποτελεί μέρος της ατζέντας της Μεγάλης Επαναφοράς.

Μερικοί ομιλητές που συζητούν τους ΣΒΑ περιλαμβάνουν:
– Δρ. Mahmoud Safwat Mohieldi, Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Οικονομική Ατζέντα του 2030, ο οποίος μιλά σε πάνελ για τα Αραβικά Έθνη και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
– María Sandoval, Πρώτη Κυρία της Κολομβίας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κολομβίας, συζήτησε «Ο ρόλος των γυναικών στην επίτευξη των ΣΒΑ».

Η πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής ήταν στην πραγματικότητα αφιερωμένη στον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι γυναίκες στην ανάπτυξη της λεγόμενης Νέας Παγκόσμιας Τάξης και των συστημάτων παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ο Sandoval γιόρτασε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ivan Duque ξεκίνησε «το πρώτο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που ευθυγραμμίστηκε άμεσα με τους SDGs, και αυτό φυσικά ήταν κάτι που παρείχε ένα ευρύτερο φάσμα στις γυναίκες να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν σε αυτά τα επιτεύγματα των SDGs».

– Catherine Russell, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, συμμετείχε σε ένα πάνελ με τίτλο SDGs for Every Child

Η Σύνοδος Κορυφής ασχολήθηκε επίσης με τα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Διακυβέρνητικά κριτήρια (ESG) που προωθούνται από τα Ηνωμένα Έθνη σε ένα πάνελ με τίτλο, Where does ESG Go From Here;. Η επένδυση ESG αναφέρεται επίσης μερικές φορές ως βιώσιμη επένδυση, υπεύθυνη επένδυση ή κοινωνικά υπεύθυνη επένδυση (SRI). Η πρακτική έχει γίνει ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τρόπος για την προώθηση των ΣΒΑ. Στο πάνελ συμμετείχε ο Neil R. Brown, Διευθύνων Σύμβουλος, KKR Global Institute και KKR Infrastructure. Το KKR Global Institute είναι ο ίδιος οργανισμός στον οποίο εντάχθηκε το 2013 ο πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού και πρώην διευθυντής της CIA, David Petraeus.

Το Blockchain και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τεχνοκρατικού οράματος για το 2030, οπότε φυσικά υπήρξαν αρκετές συζητήσεις σχετικά με τη χρήση του blockchain, της τεχνητής νοημοσύνης και ακόμη και του 6G (ο τελικός διάδοχος της τεχνολογίας 5G).

Υπήρξε μια συζήτηση για την τεχνολογία blockchain σε ένα πάνελ με τίτλο, The Future of Blockchain… A Perspective from Industry Pioneer, με τον Changpeng Zhao, Chief Executive Officer της Binance, μεταξύ άλλων. Άλλα πάνελ που επικεντρώθηκαν στο De-Fi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) περιλάμβαναν τον Jamie Crawley, αρχισυντάκτη του Coin Desk και τον Charles Hoskinson, συνιδρυτή του Ethereum.

Υπήρξε επίσης ένα πάνελ που επικεντρώθηκε στην εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας με τίτλο, CBDC και Stablecoins: Can They Co-Exist?. Τα προγράμματα CBDC που κυκλοφορούν σε έθνη σε όλο τον κόσμο είναι ένα κρίσιμο συστατικό του The Great Reset.

Το ένα πάνελ εστιάζει σε μια ιδέα που ονομάζεται Human Meta-Cities, η οποία ακούγεται σαν αλλαγή επωνυμίας ή ενημέρωση των λεγόμενων Έξυπνων Πόλεων. Η περιγραφή του πίνακα αναφέρει:

«Σε έναν κόσμο αλλαγών και ταχείας τεχνολογικής ανάπτυξης, ρίχνουμε φως σε ένα νέο όραμα για το σχεδιασμό των μελλοντικών πόλεων με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και φιλοδοξίες. Αυτό το νέο πλαίσιο θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν τον ρόλο τους στο σχεδιασμό του νέου κόσμου, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες ψηφιακού μετασχηματισμού που λαμβάνουν χώρα».

Ένα άλλο πάνελ που καθιστά σαφές το Τεχνοκρατικό όνειρο είχε τον τίτλο, Η αόρατη κυβέρνηση: Εξάλειψη της γραφειοκρατίας μέσω της τεχνολογίας. Η περιγραφή του πάνελ αναφέρει:

«Η τεχνολογία δημιουργεί νέες δυνατότητες καθώς απλοποιεί τις διαδικασίες, επιτρέπει την άμεση ανατροφοδότηση και, τελικά, βελτιώνει την εμπειρία των πελατών. Στον δημόσιο τομέα, η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης – «αόρατες» κυβερνήσεις που είναι πιο ευέλικτες, ανταποκρινόμενες, ανθρωποκεντρικές και βασισμένες στα δεδομένα. Σε αυτή τη συνεδρία, παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί θα μοιραστούν το τολμηρό όραμα και την εμπειρία τους στη χρήση της τεχνολογίας για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την καινοτομία των κρατικών υπηρεσιών για το μέλλον».

Αυτό που δεν λέγεται στην περιγραφή του πάνελ είναι ότι το να γίνει η κυβέρνηση «αόρατη» θα οδηγήσει στην πραγματικότητα σε έναν κόσμο χωρίς ευθύνη για την κυβέρνηση και τους πολιτικούς. Στην πραγματικότητα, οι Τεχνοκράτες φαντάζονται έναν κόσμο όπου τα τυραννικά τεχνολογικά συστήματα είναι αόρατα και ο μέσος άνθρωπος δεν έχει καμία δυνατότητα να αποτρέψει τον αποκλεισμό ή την τιμωρία με βάση το κοινωνικό του πιστωτικό σκορ.

Αυτός είναι ο κόσμος που οραματίζονται αυτοί οι τεχνοκράτες — πολλοί από τους οποίους είναι μη εκλεγμένοι. Ο μόνος τρόπος που αυτό το όραμα δεν θα πραγματοποιηθεί είναι εάν οι άνθρωποι του κόσμου πετάξουν τις τηλεοράσεις τους, αγνοήσουν το δράμα των διασημοτήτων και αρχίσουν να βγαίνουν από αυτά τα συστήματα δουλείας.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%a5%ce%a4%ce%9f%ce%a3-%ce%95%ce%99%ce%9d%ce%91%ce%99-%ce%9f-%ce%a0%ce%91%ce%93%ce%9a%ce%9f%ce%a3%ce%9c%ce%99%ce%9f%ce%a3-%ce%9d%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%91-%ce%a3%ce%a4%ce%a1/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .