Σάββατο, Απριλίου 30

Γιατί οι Κορεάτες σύντομα θα γίνουν έναν χρόνο… μικρότεροιΗ Νότια Κορέα χρησιμοποιείται τρεις διαφορετικές μεθόδους μέτρησης της ηλικίας

«Πόσο χρονών είσαι;» Μια τόσο απλή ερώτηση με μια εξίσου απλή απάντηση. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει στην περίπτωση των Νοτιοκορεατών, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν ορισμένους πρόσθετους υπολογισμούς.

Στη χώρα της Άπω Ανατολής, συγκεκριμένα, όταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο θεωρείται ήδη ενός έτους. Και όταν έρχεται η Πρωτοχρονιά, μεγαλώνει αυτόματα κατά ακόμη ένα έτος. Αυτό σημαίνει ότι, αν ένα παιδί γεννηθεί τον Δεκέμβριο, μετά από λίγες εβδομάδες θεωρείται ήδη… δύο ετών. 

Αυτή η «κορεάτικη μέθοδος μέτρησης» της ηλικίας, ωστόσο, σύντομα θα αλλάξει, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Yoon Suk-yeol ασκεί πιέσεις προς την κατεύθυνση της κατάργησης αυτού του απαρχαιωμένου τρόπου υπολογισμού της ανθρώπινης ηλικίας. Στόχος του είναι να υιοθετήσει ένα σύστημα, το οποίο μοιάζει περισσότερο με το αντίστοιχο της Δύσης. 

Κατά τον ίδιο, εξάλλου, ο παλαιός τρόπος υπολογισμού, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Κίνα, προκαλεί ένα μόνιμο μπέρδεμα, με περιττά οικονομικά και κοινωνικά κόστη.  

Μία ερώτηση, τρεις απαντήσεις

Επισήμως, αυτή τη στιγμή, η Νότια Κορέα χρησιμοποιείται τρεις διαφορετικές μεθόδους μέτρησης της ηλικίας.  

Η πρώτη -και λιγότερο διαδεδομένη- αφορά το διεθνές σύστημα μέτρησης, το οποίο έχει ως βάση υπολογισμού την ακριβή ημερομηνία γέννησης του κάθε ανθρώπου. Κι αυτό είναι το σύστημα, το οποίο επιθυμεί να «επιβάλει» ο Νοτιο-κορεάτης πρόεδρος. 

Όμως, η χώρα έχει και ένα δεύτερο τρόπο υπολογισμού της ηλικίας, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά γεννούνται στην ηλικία του μηδέν και κάθε 1η Ιανουαρίου μεγαλώνουν κατά ένα έτος. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, γίνεται δύο ετών την 1η Ιανουαρίου του 2022.  

Και φυσικά υπάρχει και η «κορεάτικη μέθοδος», η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από τους περισσότερους πολίτες. Μόλις γεννιέται ένα παιδί είναι ήδη ενός έτους. Και κάθε Πρωτοχρονιά, μεγαλώνει κατά ακόμη ένα έτος. Ανεξαρτήτως της ακριβούς ημερομηνίας γέννησης.  


https://www.newmoney.gr/roh/diethni/giati-i-koreates-sintoma-tha-ginoun-enan-chrono-mikroteri/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.