Σάββατο, Απριλίου 2

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο χρόνος κυλά υπέρ μας» - «Παγιδευμένος κι αυτοπαγιδευμένος» ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο χρόνος κυλά υπέρ μας» - «Παγιδευμένος κι αυτοπαγιδευμένος» ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ΙΝΤΙΜΕ

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως ο χρόνος κυλά υπέρ τους, μολονότι θα επιμένουν στην ανάγκη άμεσης προκήρυξης εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παγιδεύτηκε από τις εξελίξεις κι αυτοπαγιδεύτηκε από τις δηλώσεις του προκειμένου να μην φανεί ηττοπαθής.

Ειδικότερα, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι έχουν αντιληφθεί πλέον και στο Μέγαρο Μαξίμου πόσο καταστροφικό ήταν και για τους ίδιους, πέρα βεβαίως από το λαό, να υποτιμήσουν το ζήτημα

της ακρίβειας, το οποίο τους στοιχίζει πολύ δημοσκοπικά και δημιουργεί ένα κλίμα στην κοινωνία που περιγράφεται με δύο λόγια: «να φύγουν».


Η άγνωστη κατάληξη του πολέμου στην Ουκρανία και οι μεσομακροπρόθεσμες επιπτώσεις του για τη χώρα μας σε οικονομικό, αλλά και γεωστρατηγικό επίπεδο δυσκολεύουν τον πρωθυπουργό στο να καταλήξει σε μια απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, προσθέτουν πως ο κ. Μητσοτάκης αυτοπαγιδεύτηκε από τρεις δικές του δεσμεύσεις: πως θα ολοκληρώσει την τετραετία, πως δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως είναι πλέον ανοιχτός σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ειδικώς ως προς τελευταίο, σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός, ύστερα κι από το ηχηρό «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει περιορίσει το κόμμα του σε μια συνεργασία με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Αυτός που μας κατηγορεί ακόμα για την αναγκαστική συνεργασία μας λόγω των μνημονιακών συνθηκών με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο προτείνει στον ελληνικό λαό, ιδίως στους Κεντρώους που υποτίθεται πως προσπαθεί να προσελκύσει, πως θα είναι προτιμότερη μια κυβέρνηση ΝΔ- Ελληνικής Λύσης από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ».

«Οι μάσκες πέφτουν, αλλά ευτυχώς ο λαός θα τον βγάλει από το αδιέξοδο γιατί πρώτο κόμμα και ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», παρατηρούν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αισθάνονται και δικαιωμένοι για την επιμονή τους στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από τις πρώτες εκλογές, δίχως την ταλαιπωρία των δεύτερων ή και τρίτων εκλογών, κάτι που θα προσμετρηθεί, όπως πιστεύουν, από τους πολίτες την κρίσιμη ώρα.

Στο μεταξύ, συζητείται σήμερα στις 10 π.μ. στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τον "κομματισμό και την αναξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης" κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να λάβει το λόγο κι ο Αλέξης Τσίπρας για να τοποθετηθεί κι ευρύτερα στα ζητήματα της επικαιρότητας.

 https://www.cnn.gr/politiki/story/306985/syriza-o-xronos-kyla-yper-mas-pagideymenos-ki-aytopagideymenos-o-mitsotakis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .