Τρίτη, Απριλίου 12

Το «σύνδρομο του Μαξίμου» και η πορεία της ΝΔ προς την καταστροφή


Του Αδέξιου Δεξιού

Αν είναι κάτι που εξοργίζει περισσότερο από αυτή την κυβέρνηση, αυτό είναι η αδυναμία της να καταλάβει τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην κοινωνία.

Παθαίνοντας το «σύνδρομο του Μαξίμου», αδυνατούν  ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του να αντιληφθούν ότι ο λαός αυτή τη στιγμή βράζει.

«Ευχαριστημένοι» από το γεγονός ότι διατηρούν την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις ή αποπροσανατολισμένοι από το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται π.χ. πόσο μεγάλο κακό τους κάνει η υπόθεση με τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Και δεν είναι μόνο της ΔΕΗ, είναι όλων των εταιρειών – παρόχων.

Οι λογαριασμοί που φτάνουν στους καταναλωτές είναι τόσο φουσκωμένοι που προκαλούν κανονικά εγκεφαλικά.

Πώς να πληρώσει ένα νοικοκυριό λογαριασμό 300 και 400 ευρώ όταν μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσε τα 200;

Πώς να πληρώσει μια μικρή επιχείρηση ρεύμα 1.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο ποσό από αυτό που πλήρωνε;

Όποιος μιλάει με τους κοινωνικούς φορείς, με τα σωματεία, με τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, καταλαβαίνει τι εννοούμε.

Οι άνθρωποι είναι έξαλλοι, αλλά το Μαξίμου δεν το γνωρίζει γιατί απλά… αδιαφορεί για τους φορείς, για τα Επιμελητήρια.

Το μόνο που νοιάζει την ομάδα του Μαξίμου είναι να ελέγξει πανελλαδικά όλα τα Επιμελητήρια βάζοντας μπροστάρη τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Μπρατάκο.

Όμως, τα χιλιάδες μέλη είναι εξοργισμένα με την αδιαφορία, την έλλειψη συνεννόησης, την αδυναμία της κυβέρνησης να καταλάβει ότι το… ρεύμα τρώει τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάζουμε τι είπε στον Σκάι το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

«Αν είναι να βάλουμε πλαφόν στις τιμές ενέργειας και αυτά τα λεφτά να κληθούμε να τα πάρουμε πίσω από τους φορολογουμένους, γιατί κάπως θα πρέπει να επιχορηγήσουμε τη διαφορά (…), αυτό είναι ένα μέτρο που δε θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το γεγονός ότι κάνουν επιδοματική πολιτική με τα λεφτά που πληρώνει ο λαός δεν το σκέφτηκε.

Το γεγονός ότι θα μπορούσαν να φορολογηθούν εκτάκτως τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, δεν το σκέφτηκε. Με τα λεφτά αυτά θα μπορούσε να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα ή να δοθεί μεγαλύτερη ανάσα στα νοικοκυριά που πληρώνουν πανάκριβο ρεύμα.

Το γεγονός ότι και άλλες χώρες παίρνουν μέτρα που ελαφραίνουν τους πολίτες και δεν είναι επιδόματα, δεν αρέσει στην κυβέρνηση.

Ακόμη και ο Μπάιντεν φορολογεί τα λεγόμενα «χοντρά πορτοφόλια» για να εισπράξει περί τα 200 δις δολάρια.

Η κυβέρνηση εδώ είναι παραδομένη στα συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και δεν τολμά να ψελλίσει ούτε λέξη για την έκτακτη φορολόγηση.

Το επίσης εξοργιστικό είναι ότι, θέλοντας να αποσείσουν την ευθύνη μιας επικείμενης κατάρρευσης, στο Μαξίμου κάνουν επιλεκτικές διαρροές κατά υπουργών.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αναφορές εφημερίδων και sites που… ελέγχονται από το Μαξίμου, για κίτρινες και κόκκινες κάρτες σε υπουργούς που δεν αρέσουν στο «σύστημα» Μητσοτάκη.

Λένε π.χ. για τον Άδωνη Γεωργιάδη και για τον Στέλιο Πέτσα, ότι έχουν φάει προειδοποίηση για απομάκρυνσή τους.

Όχι ότι και οι δύο το μόνο που κάνουν είναι η προσωπική τους προβολή στα κανάλια, όμως, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας τώρα;

Χωρίς κατεύθυνση, χωρίς σχέδιο και χωρίς καμιά προσπάθεια «επικοινωνίας» κι επανασύνδεσης με το λαό, η κυβέρνηση πορεύεται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

Περιμένουν να τελειώσει ο πόλεμος, περιμένουν να περάσει η πανδημία, κρύβονται πίσω από την επικαιρότητα της Πισπιρίγκου και του Μπάμπη για να κρύψουν την ανυπαρξία έργου.

Όμως, το πρόβλημα είναι, και το τονίζουμε ξανά, το «σύνδρομο του Μαξίμου».

Όσο δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην κοινωνία, τόσο θα την προκαλούν.

Όσο θα κάνουν διαρροές-προειδοποιήσεις σε υπουργούς, τόσο ο κόσμος θα τους φτύνει γιατί τα πραγματικά προβλήματα ζητούν λύσεις.

Όσο οι κοινωνικοί φορείς αισθάνονται απομονωμένοι και διωγμένοι από την κυβέρνηση που οι ίδιοι στήριξαν, τόσο ο Μητσοτάκης θα καταρρέει.

Κι όσο οι συμβουλάτορες του Μαξίμου με τους παχυλούς μισθούς και τη μεγάλη εξουσία θα συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό προς τα πού να πάει κι ότι όλα «βαίνουν καλώς» (βλέπε πχ. ετεροχρονισμένη-προεκλογική φιέστα περί δήθεν εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου), τόσο η ΝΔ θα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .