Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης

Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης

Ένα φυσικό φαινόμενο, που πιθανόν να λύσει τα προβλήματα θέρμανσης ενός χωριού και όχι μόνο, βρίσκει διέξοδο σε αγρόκτημα του χωριού Αλώνια Πιερίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του pieria.tv, το οποίο διεξάγει έρευνα στην περιοχή από το 2019.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, είναι μια «φλέβα» φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε τυχαία και σε βάθος 250 μέτρα στα έγκατα της γης.

Αγρότης των Αλωνίων, πριν από 25 χρόνια, θέλησε να κάνει γεώτρηση στο χωράφι του και ενώ το γεωτρύπανο έφτασε στο βάθος που συνάντησε βράχο, στην προσπάθεια του να διαπεράσει τον βράχο άγγιξε την «φλέβα» του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να βγαίνει αέριο από τον σωλήνα αντί για νερό.
Εδώ και 25 χρόνια κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε για το εύρημα αυτό, ενώ τόσα χρόνια μέρα και νύχτα το αέριο φλέγεται για να μην διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα.

Σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο και άλλος αγρότης έκανε γεώτρηση όπου και αυτός συνάντησε βράχο στο ίδιο βάθος και μαζί με το νερό βγάζει και φυσικό αέριο.

 

Επίσης, σε διπλανό χωριό λίγα χιλιόμετρα απόσταση, πρώην πρόεδρος του χωριού στην προσπάθεια του μέσα στην νύχτα να ελέγξει την δεξαμενή του πόσιμου νερού που παρουσίασε πρόβλημα, και ενώ δεν είχε φακό μαζί του, άναψε τον αναπτήρα του για να δει με αποτέλεσμα να ανάψει μεγάλη φλόγα από το αέριο που για άγνωστο λόγο έβγαινε και από τη δεξαμενή νερού. Ο νεαρός πρόεδρος μεταφέρθηκε για λίγους μήνες στην Εντατική και χρειάστηκε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις για αποκατάσταση του δέρματος του, όπως λέει ο πρόεδρος του χωριού των Αλωνίων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο pieria.tv, εξηγώντας το εύρημα του φυσικού αερίου.

Τέλος, το pieria.tv γράφει: Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων τα έγκατα της γης στην Βόρεια Ελλάδα κρύβουν «θησαυρό» που δυστυχώς κάποιοι αρμόδιοι ή δεν τους συμφέρει να το αξιοποιήσουν ή θεωρούνται αναρμόδιοι.

Όταν ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τις αρχές, του είπαν να το ξεχάσει διότι σε λίγο καιρό θα ξεθυμάνει το αέριο και θα τελειώσει. Μπορούν να πούνε το ίδιο και τώρα όπου εδώ και 25 χρόνια το φυσικό αέριο «ξέχασε» να ξεθυμάνει;

Πηγή: pieria.tv

Δείτε επίσης:

https://www.zougla.gr/greece/article/pieria-fleva-fisikou-aeriou-sta-egata-tis-gis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.