Τετάρτη, Απριλίου 27

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ---Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα, ακόμα και με πυρηνικά, σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία

Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα, ακόμα και με πυρηνικά, σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν όσον αφορά στην απόφαση των χωρών της Δύσης να στείλουν βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, η οποία εδώ και εβδομάδες βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Μιλώντας στο Συμβούλιο των Νομοθετών στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε πως «όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν γρήγορα αντίποινα».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις δυτικές δυνάμεις που επιχειρούν να διχάσουν τη Ρωσία και δήλωσε ότι «έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για αστραπιαίο χτύπημα σε όποιον αποπειραθεί να παρέμβει στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία». «Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για τον σκοπό αυτό. Ανάμεσα σε αυτά, είναι ένα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί. Και δεν θα καυχηθούμε. Θα το χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί. Και θέλω να το γνωρίζουν όλοι αυτό», είπε, αναφερόμενος -προφανώς- σε πυρηνικά όπλα.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν μίλησε για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ειδικότερα για το Ντονμπάς, «στόχος της οποίας είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί τρομοκρατία και εκφοβισμό για οκτώ χρόνια από το καθεστώς του Κιέβου», όπως τόνισε.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν μίλησε για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ειδικότερα για το Ντονμπάς, «στόχος της οποίας είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί τρομοκρατία και εκφοβισμό για οκτώ χρόνια από το καθεστώς του Κιέβου», όπως τόνισε.

Την Τρίτη το μεσημέρι και την Τετάρτη το πρωί, ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους στρατηγική γέφυρα στον ποταμό Δνείστερο, στην περιφέρεια της Οδησσού, μέσω της οποίας οι δυτικές δυνάμεις μετέφεραν οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια προς τον ουκρανικό στρατό. Η Μόσχα πιστεύει ότι με τον βομβαρδισμό της γέφυρας και της σιδηροδρομικής γραμμής που τη διέσχιζε, ανέκοψε τη βασική γραμμή τροφοδοσίας του Κιέβου και δυσχέραινε σε ικανό ποσοστό τις προσπάθειες άμυνας.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας. «Τα σχέδια να μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022, σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4%, σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, με βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/poutin-an-kapios-paremvi-stin-oukrania-i-apantisi-tis-rosias-8a-ine-grigori

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .