Παρασκευή, Απριλίου 15

Με το σκάνδαλο των ''Πυραμίδων'' από τους Αλβανούς η πρώτη ένοπλη εξέγερση λαού!

Με το σκάνδαλο των ''Πυραμίδων'' από τους Αλβανούς η πρώτη ένοπλη εξέγερση λαού!

Αλβανοί, κυρίες και κύριοι. Μεγάλος λαός. Να ξέρουμε τι λέμε για τους γείτονές μας. Λαός απροσκύνητος. Ηρωικός. Περήφανος. Δεν χάνουν ευκαιρία, στο γήπεδο και όπου αλλού, να δείξουν την κλάση τους και το εθνικό τους θράσος, Και δεν κωλώνουν, δεν κάνουν το κορόιδο αν βρίσκονται εκτός έδρας ή αν η άλλη χώρα είναι μεγαλύτερη. Αλβανοί είναι. Φυλή δοξασμένη.

Θυμήθηκα τα ξεχασμένα γεγονότα αρχές του 1997, τότε που τα κανάλια στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν να δείχνουν ζωντανά πλάνα από τον ξεσηκωμό των Αλβανών και τους πυροβολισμούς με τα καλάσνικοφ. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Η πρώτη ένοπλη εξέγερση λαού στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο διαπράχθηκε στην Αλβανία. Δεν νομίζω να έγινε σ' άλλη ευρωπαϊκή χώρα μεταπολεμικά και δεν το πήραμε πρέφα. Να πάρει ο κόσμος όλος τα όπλα, άσχετο αν ντουφεκάγανε στον αέρα μπεκάτσες και κοτσύφια. Ότι, δηλαδή, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κράτος στην Αλβανία για να το ανατρέψουν οι εξεγερθέντες. Ποιο κράτος, τότε, επί πρωθυπουργού Μπερίσα, του καρδιολόγου του Χότζα.

Ποιο κράτος; Όλοι βαρέσανε διάλυση και πήρανε τους δρόμους και τα βουνά. Αστυνομικοί, στρατιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι και γενικώς λειτουργοί σε τελωνεία, υπουργεία και σία. Σαν τα αγρίμια οι Αλβανοί αρπάξανε ό,τι βρήκανε μπροστά τους κι άρχισε ο ένας να τρώει τον άλλονα. Όποιος προλάβει να κλέψει πρώτος τον άλλονα.

Δεν ξανάγινε στα παγκόσμια χρονικά. Σε μια ημέρα κατέρρευσε από μόνη της η κρατική εξουσία. Ποιος, δηλαδή, να υπερασπιστεί την έννομη τάξη, όταν όλοι έχασαν τα λεφτουδάκια τους στις παρατράπεζες, στο κόλπο με τις πυραμίδες. Τα θυμήθηκα με αφορμή την επέτειο της γέννησης του καθάρματος Έμβερ Χότζα, σα σήμερα 16 Οκτωβρίου. 

Έτσι που λες. Οι Αλβανοί, γεννημένοι κατσαπλιάδες, απολαμβάνοντας την ελευθερία και ασυδοσία τους στη μετά Έμβερ Χότζα πατρίδα τους έκαναν ρόμπες όλους τους αναρχικούς και τους επαναστάτες. Όλους αυτούς που ονειρεύονται την ένοπλη εξέγερση των λαών, κόντρα στην κάθε είδους εξουσία. Περνάνε τα χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, και δεν κουνιέται φύλλο. Στην Αλβανία, όμως, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, καμία καθοδήγηση, κανέναν ηγέτη, τα ρεμάλια ξεφτύλισαν τους θαυμαστές του Μαρξ και του Λένιν, του Μπακούνιν και της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Όχι όπως στο μαϊμού κομουνιστικό καθεστώς που αντέχανε μισό αιώνα. Πάνε αυτά. Σήμερα το Νο1 κωλοσφούγγι της Αμερικής είναι η Αλβανία, αυτή η πάλαι ποτέ πιο αντιαμερικάνικη επί Χότζα.

Στις 28 Μαρτίου 1997 με ψήφισμα του ο ΟΗΕ ενέκρινε αποστολή 7.000 ανδρών για να επιβάλλει την τάξη στην Αλβανία. Η δύναμη Alba, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα από τις 15 Απριλίου εγκατασταθηκε στην οχλοκρατούμενη Αλβανία. Τα λεφτουδάκια του κοσμάκη, από το μέγα ''σκάνδαλο των πυραμίδων'' στο μεταξύ είχαν πετάξει σ' άλλες πολιτείες.

..........................................

Αν πουλήσει ο Ιβάν Σαββίδης, θα ξεπουλήσει, διάβασε apodytiriakias.gr

ΑΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ο ΙΒΑΝ, ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ | apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .