Παρασκευή, Απριλίου 15

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ: ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ… ΔΑΓΚΑΝΕΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

sanga

Σκηνές τρέλας εκτυλίσσονται στη Σανγκάη, μετά την επιβολή σκληρού lockdown, με τις αρχές να χρησιμοποιούν ακόμη και δαγκάνες για να ακινητοποιήσουν πολίτες και να τους μεταφέρουν σε κέντρα καραντίνας.

Οι κάτοικοι της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, ζουν ένα εφιάλτη καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα εκτυλίσσονται.

Ολόκληρα κτίρια μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας, παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους, κατοικίδια θανατώνονται γιατί οι ιδιοκτήτες τους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας άντρας που βγαίνει στο μπαλκόνι του για να αποφύγει τις αρχές που θέλουν να τον μεταφέρουν σε κέντρο καραντίνας. «Είστε κακοποιοί, υπόκοσμος», φωνάζει. Εκείνοι όμως βγαίνουν τον χτυπούν και τον περιορίζουν.

Μάλιστα με ειδικά εξαρτήματα που μοιάζουν με δαγκάνες, αστυνομικοί αρπάζουν και χτυπούν πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σανγκάης μετατρέπουν πολυκατοικίες σε κέντρα απομόνωσης ασθενών, προκειμένου να στεγάσουν τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, όμως η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις από τους γείτονες που ανησυχούν ότι κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Σε ένα περιστατικό που μεταδόθηκε απευθείας στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat φαίνονται περίπου 30 άνθρωποι που φορούν προστατευτικές στολές με τη λέξη «αστυνομία» στην πλάτη τους να συγκρούονται με άλλους ανθρώπους έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών και να συλλαμβάνουν τουλάχιστον έναν.

Μία γυναίκα ακούγεται να κλαίει την ώρα που μαγνητοσκοπεί τη σκηνή. Το βίντεο παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι προτού κατέβει αιφνιδιαστικά από την πλατφόρμα, η οποία ανακοίνωσε ότι περιείχε «επικίνδυνο περιεχόμενο».

«Δεν είναι ότι δεν θέλω να συνεργαστώ με το κράτος, αλλά πώς θα νιώθατε αν ζούσατε σε ένα συγκρότημα κτιρίων (…) όπου όλοι έχουν βρεθεί αρνητικοί (στην covid-19) και επιτρέπεται να εισέλθουν αυτοί οι άνθρωποι;», διερωτήθηκε η γυναίκα που τραβούσε το βίντεο.

Χωρίζουν παιδιά από τους γονείς τους

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο μεταξύ, ένα βίντεο από την αποκλεισμένη μεγαλούπολη, στο οποίο ένα παιδί απομακρύνεται από τους γονείς του, φορώντας στολή. Το παιδί, έχοντας το κεφάλι κάτω, ακολουθεί τις οδηγίες ενός άνδρα, που τον κατευθύνει στα αυτοκίνητα των Αρχών, με τα οποία μεταφέρονται οι ασθενείς σε κέντρα καραντίνας.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9f-%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%a5%ce%a4%ce%9f%ce%a3-%ce%a4%ce%a1%ce%9f%ce%9c%ce%9f%ce%a3-%ce%a3%ce%a4%ce%97-%ce%a3%ce%91%ce%9d%ce%93%ce%9a%ce%91%ce%97-%ce%91%ce%a1%ce%a0%ce%91%ce%96%ce%9f%ce%a5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .