Πέμπτη, Απριλίου 14

Ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτων στα καταλύματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης τετραπλασίασε τα φορολογικά έσοδα

Ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτων στα καταλύματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης τετραπλασίασε τα φορολογικά έσοδα

Τετραπλασιάστηκαν τα φορολογικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, από τα καταλύματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όταν έγινε πράξη η θεσμοθέτηση του Αριθμού Μητρώου των Ακινήτων στα εν λόγω καταλύματα, όπως τόνισαν στελέχη της ΑΑΔΕ από το βήμα του 4ου συνεδρίου BNB για την βραχυχρόνια μίσθωση, που λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από το 2018 που για πρώτη φορά έγινε πράξη το μητρώο στα καταλύματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως τονίστηκε, τα έσοδα τετραπλασιάστηκαν.

Μάλιστα για όσους ακόμα δεν έχουν αναρτήσει το ΑΜΑ στις πλατφόρμες, όπου γίνονται οι κρατήσεις ή έχουν κάνει κάποιο λάθος και δεν το έχουν διορθώσει, από τον Σεπτέμβριο θα έλθουν πρόστιμα που φτάνουν και τα 5.000 ευρώ, όπως προειδοποίησαν, ο Απόστολος Μπούτος (σύμβουλος διοικητή ΑΑΔΕ) και Αγγελός Κούρος (προϊστάμενος αυτοτελούς τμήματος συντονισμού μεταρρυθμιστικών δράσεων και επικοινωνίας της ΑΑΔΕ). Το επόμενο διάστημα, όπως τονίστηκε οι πλατφόρμες που συνεργάζονται με την ΑΑΔΕ, θα στείλουν τα ενημερωτικά σημειώματα στους παραβάτες και αν δεν συμμορφωθούν, θα πληρώσουν το πρόστιμα και την ίδια στιγμή η πλατφόρμα θα τους διαγράφει, όπως τόνισαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ.

Σε ερώτηση για το πως βλέπει η ΑΑΔΕ αιτήματα του κλάδου των ξενοδόχων, αναφορικά με την λειτουργία των καταλυμάτων της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι εκπρόσωποι της ΑΑΔΕ επεσήμαναν ότι δεν μπορούν να πάρουν θέση, καθώς ανοίγονται και θέματα οικιστικής ανάπτυξης, ασφάλειας κλπ, που δεν μπορούν να απαντηθούν από τις φορολογικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε ότι με τον ύπαρξη του μητρώου καταλύματος, μπόρεσε ένα μεγάλο μέρος της μαύρης οικονομίας να έλθει στην επιφάνεια και να φορολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .