Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

«Έξωση» και από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τη Ρωσία!!!Επίσημη  έναρξη του ... 3ου;;;

«Υπέρ» της αποπομπής της ψήφισαν 93 χώρες, «κατά» 24 χώρες, ενώ οι υπόλοιπες 58 επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν καθημερινά τα πράγματα για τη Ρωσία σε διπλωματικό επίπεδο, όσο επιμένει να συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να την αποπέμπει σήμερα από μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του.

Την πρόταση περί αναστολής της ιδιότητας της Ρωσίας ως μέλους του εν λόγω Συμβουλίου υπέβαλαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ οι ΗΠΑ (φυσικά), με την αποπομπή της να υπερψηφίζεται από 93 χώρες, να καταψηφίζεται από 24, ενώ υπήρξαν και 58 αποχές.

Για να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χρειαζόταν να ψηφίσουν υπέρ της τα δύο τρίτα των χωρών που θα λάμβαναν μέρος στην ψηφοφορία, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν τα 195 μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Οι αποχές δεν υπολογίζονται.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ που αποβάλλεται χώρα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Είχε προηγηθεί η Λιβύη το 2011.

ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com/2022/04/blog-post_452.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.