Παρασκευή, Απριλίου 22

Πάρτε δρόμο, ρε, θα το πιω μέχρι πάτο!

Πάρτε δρόμο, ρε, θα το πιω μέχρι πάτο!

Πάσχα. Η γιορτή του θανάτου. Κι εγώ είμαι με το θάνατο...; Oταν έρθει το τέλος, τότε δείχνει ο άλλος την κλάση του. Ποια γέννηση; Γι’ αυτό τοποθετώ στα τσικό τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της Γεννήσεως. Δεν παίρνεις πρέφα τι συμβαίνει και για ποιο λόγο ξεκαβατζάρεις από την κοιλιά της μάνας σου. Στο θάνατό φαίνεται του καθενός η μαγκιά, τα κυβικά του.

Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί... Θεέ, θεέ, γιατί με εγκαταλείπεις...

, είπε ο Ιησούς, το μεγαλύτερο πρόσωπο στη Γη, το μεγαλύτερο άτομο, το πλέον παρεξηγημένο και συκοφαντημένο. Ξεχνάω τους ευαγγελιστές και τους ερμηνευτές τους. Δεν τους χρειάζομαι, δεν έχουν να μου πουν τίποτα. Δεν θα έπινα παρέα με σαλταρισμένους χριστιανούς, ούτε με εχθρούς του χριστιανισμού. Είναι εκτός κόλπου και οι μεν και οι δε. Όλα τα λέει στο αυτί σου ο Χριστός, ο οποίος σίγουρα θα πήγαινε μαζί μου στο καζίνο να τραβήξει μπιλιές στη ρουλέτα και θα έπινε στο κουτούκι, στον ίδιο πάγκο, απέναντί μου. Και θα το φιλοσοφούσαμε μία χαρά. Και δεν θα μ’ έστελνε στην κόλαση εμένα τον ειδωλολάτρη και πανηδονιστή.

Δεν αναστήθηκε ο Χριστός. Τούτο το παγκόσμιο παραμύθι που έστησαν. Και πώς είναι δυνατόν να αναστήθηκε ο Άνθρωπος, αφού δεν έχει πεθάνει. Ο Υιός του Θεού, λένε. Άλλο σότο αυτό. Ο ίδιος είναι ο Θεός, ποιος γιος. Πάτερ, ει δυνατόν εστί, παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο… Ώστε, έτσι, ε; Απευθύνθηκε, δηλαδή, στον Πατέρα Του και Τον ικέτευσε(;) μην Τον υποχρεώσει σ’ αυτό το τεράστιο ζόρι. Έτσι απλά και τόσο... μυστηριακά τα λένε.

Θάνατος. Πεθαίνεις για πάρτη σου. Φεύγεις με τέτοιον τρόπο και θριαμβεύει η προσωπική σου αξία, το προσωπικό σου σύστημα ηθικής.

Ομιλούμε για τον Χριστό, όχι τον χριστιανισμό που έφτιαξε μαγαζιά. Αν δεν πεθάνεις, δεν έχει καμία αξία η ζωή σου. Ο Χριστός, αυτός ο ίδιος αποφάσισε τα πάντα. Όλοι οι άλλοι είναι τσόντες, καρατερίστες στο έργο είναι, οι κομπάρσοι στην παράσταση. Ο Πιλάτος, ο Βαραββάς, ο Ιούδας, η Μαγδαληνή, ο Πέτρος, ο Καϊάφας. Δεν υπάρχουν αυτοί. Δεν τους βλέπω. Κυκλοφορούν στην πίστα, βέβαια, σε κάθε πίστα, σε κάθε θρησκεία, όμως ο Θεός είναι Ένας. Ο Ιησούς.

Ποιά θυσία; Ποια σταύρωση; Για πάρτη Του έκανε την επιλογή του. Χωρίς προηγουμένως να βγει σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο, σε προεκλογικό μπαλκόνι, σε εκκλησιαστικό άμβωνα. Τι είναι αυτά, ρε. Με το ζόρι να τον κάνετε Λένιν και Τσε. Μιλάμε για τον Έναν, όχι για κάποια τσουτσέκια. Και ο Ένας πορεύεται στο δρόμο Του, το δικό Του δρόμο, κι εσύ αποφασίζεις για πάρτη σου αν Τον ακολουθήσεις. Να περπατήσεις στο δικό σου δρόμο, όχι αλλωνών δρόμο.

Αμέσως μετά τον Μυστικό Δείπνο, λέει, στον Κήπο της Γεσθημανή. Πάτερ, ει δυνατόν εστί, παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο… Ψέμα. Τον εκλιπαρούσαν να μην πλησιάσει την κούπα. Πάρτε δρόμο, ρε, τους είπε.

.......................................

Και να μη νηστεύσεις συγχωρεμένος είσαι. διάβασε apodytiriakias.gr

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΗΣΤΕΥΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ | apodytiriakias.gr

 https://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/parte-dromo-re-8a-to-pio-mexri-pato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .