Δευτέρα, Απριλίου 25

Αβεβαιότητα και εκνευρισµό σε όσους έχουν, ήδη, σπείρει, καθώς φοβούνται πως µπορεί να µπουν και µέσα αν δεν βάλουν πιο «βαθιά το χέρι στην τσέπη»

ΗΛΙΑΝΘΟΣ

Στα «τυφλά» εξακολουθούν και κινούνται οι καλλιεργητές ηλίανθου, σε σχέση µε την τελική τιµή του προϊόντος και η ρευστότητα αυτή που δρα αποτρεπτικά, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να τους ταλαιπωρεί για άλλες τουλάχιστον δύο – τρεις εβδοµάδες,

οπότε κι αναµένεται να βγει επιτέλους η πρόσκληση κατανοµής, που έχει σπάσει κάθε προηγούµενο ρεκόρ καθυστέρησης.

Προς το παρόν κι ενώ αποµένουν λίγες µέρες πριν την ολοκλήρωση της σποράς το µόνο που είναι γνωστό για τις νέες συµβάσεις είναι µια διαρροή από τους µεταποιητές για τιµή στα 50 λεπτά, ως βάση διαπραγµάτευσης. Πρόκειται, ωστόσο, για επίπεδο που δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς, οι οποίοι µε προσµετρώντας τα αυξηµένα κόστη παραγωγής, κάνουν λόγο για «ψίχουλα» και ζητούν 60+ λεπτά το κιλό.

Το χάσµα αυτό, όµως, προκαλεί αβεβαιότητα και εκνευρισµό σε όσους έχουν, ήδη, σπείρει, καθώς φοβούνται πως µπορεί να µπουν και µέσα αν δεν βάλουν πιο «βαθιά το χέρι στην τσέπη» οι βιοντιζελάδες, ενώ παράλληλα «σπρώχνονται» εκτάσεις από τα εναποµείναντα διαθέσιµα στρέµµατα, σε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .