Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Νέα επίθεση Ζαχάροβα κατά Ελλάδας: Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε κι εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες

Νέα επίθεση Ζαχάροβα κατά Ελλάδας: Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε κι εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετά από την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από τη χώρα, την οποία συνέδεσε με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το ενώ η Μόσχα τη βοήθησε να αποκτήσει την ανεξαρτησία της, τώρα με την εν λόγω επιλογή η Ελλάδα σχεδόν μηδενίζει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Μάλιστα, υπογραμμίζοντας τη βοήθεια που έχει στο παρελθόν προσφέρει η Μόσχα στην Ελλάδα, ανέφερε και την υποστήριξη που έστειλε πέρυσι την περίοδο των πυρκαγιών.

Μάλιστα, στην ανάρτησή της στο Telegram συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941 και διερωτάται αν η επιλογή είναι συμπτωματική ή πρόκειται για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο και για τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», συνεχίζει η Ζαχάροβα, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των φωτιών με την αποστολή του θηριώδους αεροσκάφους Beriev αλλά και πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.