Παρασκευή, Απριλίου 29

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για… την κόλαση

shah-j

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, Ρατζίβ Σαχ, είπε στον Ντέιβιντ Γουέστιν του τηλεοπτικού σταθμού Bloomberg ότι «μια μαζική, άμεση επισιτιστική κρίση» βρίσκεται στον ορίζοντα.

Ο Σαχ τοποθέτησε το ξεκίνημα μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης «μέσα στους επόμενους έξι μήνες». 

Είπε ότι οι διαταραχές της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας λιπασμάτων θα έχουν «ακόμα χειρότερο» αντίκτυπο στην κρίση, μειώνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών παγκοσμίως.

Ο Σαχ είπε ότι απαιτείται ελάφρυνση χρέους και επείγουσα βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες έτσι ώστε να μετριάσουν τις επιπτώσεις της (απ’ ο,τι φαίνεται, βέβαιης) επισιτιστικής κρίσης!

Η εμφάνιση του Σαχ στο Bloomberg είναι ενδιαφέρουσα λόγω των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων του ιδρύματος για την ανάγκη επανεκκίνησης του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων. Το ίδρυμα έχει ευθυγραμμίσει τις απόψεις του με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), υποστηρίζοντας μια «μεγάλη επανεκκίνηση». 

Ο ιδρυτής του WEF, Κλάους Σβαμπ, είπε στις αρχές του 2020, λίγους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, «Η πανδημία αντιπροσωπεύει μια σπάνια ευκαιρία να σκεφτούμε, να φανταστούμε ξανά και να επανεκκινήσουμε τον κόσμο μας για να δημιουργήσουμε ένα πιο υγιές, πιο δίκαιο και πιο ευημερούν μέλλον».

Ο Σβαμπ και άλλα μέλη της παγκόσμιας ελίτ ζητούν την παγκόσμια επανεκκίνηση, μεταξύ των οποίων και η διευθύνουσα σύμβουλος του Food Initiative του Ιδρύματος Rockefeller, Σάρα Φάρλει, η οποία μεταδίδει συνεχώς το ίδιο μήνυμα.

Το σημείωμα της Φάρλει που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του WEF με τίτλο «Πώς να ξαναφανταστούμε τα διατροφικά μας συστήματα μετά την COVID-19» περιγράφει την ανάγκη «επανασχεδιασμού των αλυσίδων εφοδιασμού».

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Food Initiative του Ιδρύματος Ροκφέλερ, Ρόι Στάινερ, ανέφερε πρόσφατα, «ο κόσμος ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα σε τρόφιμα που είναι κακά για τους ανθρώπους και βλαβερά για τον πλανήτη».

Και πού θα μπορούσε πιθανότατα να αναφέρεται ο Στάινερ; Α, ναι, φυσικά στην κτηνοτροφία και στο ότι χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων, όπως νερό και ζωοτροφές, για την παραγωγή κρέατος. Το WEF έχει υποστηρίξει την ανάγκη να εισάγει τα έντομα στην ανθρώπινη διατροφή.

Η “πρόβλεψη” του Σαχ για την επισιτιστική κρίση είναι μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι οι ελίτ θα χρησιμοποιήσουν τα γεγονότα ως την τέλεια ευκαιρία για να εφαρμόσουν το σχέδιό τους και να ξεκινήσουν τον μετασχηματισμό του παγκόσμιου συστήματος προμηθειών τροφίμων. Το κρέας γίνεται τρόφιμο για τους πλούσιους ενώ οι φτωχοί εργαζόμενοι θα τρώνε έντομα και μούρα. Η μεγάλη επανεκκίνηση έχει ξεκινήσει.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9f-%ce%a0%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%99%ce%b4%cf%81%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%a1%ce%bf%ce%ba%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%81-%ce%be%ce%b5%ce%ba/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .