Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΧΑΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ»

ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΡΖΑΙΟΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !

ΖΑΕΦ

Επίσημος προσκεκλημένος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο κ. Ζάεφ μίλησε για τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών άξιζε και θα αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Βραδινή» των Σκοπίων, προσθέτοντας ότι θα αποδειχθεί ότι αξίζει, διότι μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σχολίασε ότι «υπάρχουν σημεία όπου υπάρχει συνεργασία και πρόοδος πολύ γρήγορη, υπάρχουν και σημεία όπου η συνεργασία γίνεται σε μέτριους ρυθμούς», τονίζοντας ότι η πρόοδος είναι εμφανής και δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση.

«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη τις προάλλες στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν φιλία και συνεργασία, αντί για απομόνωση και σύγκρουση, είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και κυρίαρχοι σε σύγκριση με αυτούς που είναι αντίθετοι», τονίζει ο Ζάεφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως «είμαστε τώρα γείτονες, που είναι μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν και προστατεύουν ο ένας τον άλλον, οι εταιρείες των δύο χωρών συνεργάζονται περισσότερο από πριν».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».

«Σας καλώ, όλους όσοι θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, βάλτε το δεξί σας χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις, όπως το κάνω αυτή τη στιγμή. Λέω: άξιζε τον κόπο; Και λέω ότι αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζάεφ.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%94%ce%a5%ce%a3%ce%a4%ce%a5%ce%a7%ce%a9%ce%a3-%ce%a7%ce%91%ce%a3%ce%91%ce%9c%ce%95-%ce%9f%ce%a1%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%99%ce%9a%ce%91-%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%a0%ce%95%ce%a1%ce%97%ce%a6%ce%91%ce%9d/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.