Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Έκτακτη ανακοίνωση από το Ωνάσειο για την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Αναστάτωση προκάλεσε η αποκάλυψη του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη όταν εκείνη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Μάλιστα, ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος,

αναφέρθηκε στη μαρτυρία μιας νοσοκόμας η οποία όπως είπε, τον κάλεσε και του επιβεβαίωσε ότι είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία στο παιδί και ότι η ίδια θα καταθέσει στην ανακρίτρια.  Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη 7 μήνες πριν από τον θάνατο του παιδιού, ωστόσο, όπως δήλωσε το γεγονός αυτό «δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ».

 

Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ».

Η ανακοίνωση του Ωνασείου

Άμεση ήταν η απάντηση από την διοίκηση του Ωνασείου με ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

 https://www.newsbreak.gr/ellada/320403/ektakti-anakoinosi-apo-to-onaseio-gia-tin-chorigisi-ketaminis-stin-tzortzina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.