Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ονειρεμένες διακοπές για αυτόν που σκλάβωσε τους Έλληνες με τα Μνημόνια Γιώργο Παπανδρέου


Ο Γιώργος Παπανδρέου εντέλει αποδεικνύεται τεράστιος. Πολύ μεγάλος, για να χωρέσει σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε ποτέ τι διαμάντι είχε στα χέρια του, γι’ αυτό και το άφησε να φύγει.
Είναι βέβαιο ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για «ποιότητα ζωής» στην Ελλάδα, οπωσδήποτε είχε στο μυαλό του τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον άνθρωπο που απέδειξε ότι με ελάχιστο κόστος, μπορεί κάποιος να ζήσει στην Ελλάδα σαν βασιλιάς.

Δεν χρειάζεται να θυμίσω ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ βούλιαζε στα χρέη και το ταμείο του κόμματος είχε μαύρη τρύπα, παρά τα δισεκατομμύρια σε μαύρες σακούλες που είχε φροντίσει να το γεμίσει ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παραγγείλει κωπηλατική αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ!

Το ερώτημα «πώς καταφέρνει ο Γιώργος Παπανδρέου τόσα χρόνια και ζει μέσα στην χλιδή», θα παραμείνει αναπάντητο, όπως άλλωστε και τα ερωτήματα για το τρίγωνο των Βερμούδων. Είναι από τα μεγάλα μυστήρια που απασχολούν την ανθρωπότητα, ουδείς όμως μπορεί να δώσει πειστική απάντηση. Έκτός φυσικά από τον ίδιο τον Γιώργο και το τρίγωνο, αν είχε μιλιά.

Άλλωστε, ο Γιώργος είναι κι αυτός δημιούργημα του Θεού. Έτσι, όταν ο άνθρωπος δεν δύναται να δώσει απαντήσεις, καλό είναι να ανατρέχει στο Ευαγγέλιο:

– Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού καταμάθετε τα κρίνα του αγρού
– Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει
– Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας – αδιάφορα για το αύριο.

Το ευαγγελικό ανάγνωσμα καταδεικνύει ότι ο Θεός φροντίζει για όλα του τα πλάσματα. Για τον Γιώργο Παπανδρέου, για τα πετεινά του ουρανού που δεν σπέρνουν ούτε θερίζουν ούτε συγκεντρώνουν αγαθά σε αποθήκες και ο Θεός τα συντηρεί, και για τα κρίνα του αγρού τα οποία δεν κοπιάζουν, δεν γνέθουν και όμως διακρίνονται από μια τέτοια ομορφιά που δεν μπορεί να συγκριθή όλος ο στολισμός του Σολομώντος της Παλαιάς Διαθήκης που φημιζόταν για τα στολίδια.

Αυτός είναι ο Γιώργος μας. Ένα πραγματικό στολίδι για την Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν θα κάνει Πάσχα στην μαγευτική Σαντορίνη. Αλλά ως γνήσιος μπον-βιβέρ, δεν θα πάει στα τουριστικά μέρη, αλλά στα γνήσια, τα μερακλίδικα, τα παραδοσιακά: Στο Ακρωτήρι όπου θα φτάσει σήμερα.

newsbreak.gr 

 https://taxalia.blogspot.com/2022/04/blog-post_685.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.