Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – «ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΙ» ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ

Λογαριασμοί ΔΕΚΟ,ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και χαρτονομίσματα ευρώ, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σωρεία καταγγελιών και ερωτημάτων λαμβάνουν καθημερινά οι εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από τους καταναλωτές σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος. Ειδικά το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν τις 1.000 την εβδομάδα!

Μάλιστα, το τρέχον κύμα καταγγελιών ουσιαστικά ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν η ΔΕΗ αποφάσισε να αντικαταστήσει τη ρήτρα άνθρακα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγιά της, κάτι που όμως δεν είχε ζητηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή, η οποία έχει εκφράσει και εγγράφως τη διαφωνία της.

Την ερχόμενη Δευτέρα η ΡΑΕ θα αρχίσει τις ακροάσεις των παρόχων σχετικά με το εάν τηρούνται η διαφάνεια στους λογαριασμούς και η προσυμβατική υποχρέωσή τους να ενημερώνουν τους καταναλωτές για αλλαγές στην τιμολόγηση. Αυτό ανέφερε η διοίκησή της στους εκπροσώπους του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σ. Φάμελλο, Π. Πέρκα και Ρ. Δούρου, με τους οποίους συναντήθηκε.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΡΑΕ Θ. Δαγούμα να ενημερωθούν για το αν η Αρχή έχει καταθέσει στοιχεία στην κυβέρνηση σχετικά με τα περιθώρια κέρδους κάθε μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και αν έχει εισηγηθεί την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη που παράγονται μεσούσης της ενεργειακής κρίσης στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής, λόγω των υψηλών τιμών φυσικού αερίου.

Κάτι που ο πρόεδρος της ΡΑΕ δεν διέψευσε, αλλά ούτε επιβεβαίωσε. Επιβεβαίωσε όμως ότι αυτά τα στοιχεία τηρούνται στη ΡΑΕ πολύ πριν από την έκρηξη των τιμών και ότι έχουν τροποποιηθεί τα περιθώρια κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών μέσα στην κρίση. Στο ερώτημα εάν και πότε η ΡΑΕ θα καταθέσει τα επίσημα στοιχεία, ο κ. Δαγούμας απάντησε ότι τα στοιχεία για τα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών θα έχουν ποσοτικοποιηθεί και θα έχουν δημοσιοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο. «Υπάρχει η βούληση να προσδιοριστεί το κέρδος, αλλά η ΡΑΕ δεν είναι φορολογική αρχή και είναι άλλο πράγμα η πολιτική βούληση» είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι της ΡΑΕ σημείωσαν επίσης ότι το προσωπικό μειώθηκε κατά 21 άτομα μέσα στο έτος 2021 και ότι δεν προωθούνται από το ΥΠΕΝ τα αιτήματα της Αρχής για θέματα στελέχωσης και προσωπικού. Πέρα απ’ αυτό, η Αρχή δεν ήταν ενήμερη και δεν είχε εκφράσει γνώμη για την πρόσφατη τροπολογία του ΥΠΕΝ για το θεσμικό πλαίσιο της αποθήκευσης, την αντλησιοταμίευση και τον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ.

Δεν έχει τέλος η ληστεία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος του ελληνικού λαού, με συνεργό στο έγκλημα την ίδια την ελληνική κυβέρνηση. Είναι τέτοια η απληστία των εταιριών για ολοένα και περισσότερα κέρδη, που το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να στέλνουν σε ανυπεράσπιστους πολίτες λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής και, την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει άγνοια για το θέμα.

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αντιρρήσεις στην εταιρεία και να ακολουθήσει τις οδηγίες που αναφέρονται στον ιστότοπο κάθε εταιρείας.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%a1%ce%95%ce%a7%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%a6%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%9a%ce%a5%ce%92%ce%95%ce%a1%ce%9d%ce%97%ce%a3/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.