Πέμπτη, Απριλίου 28

Κυβέρνηση: Αξίζει τα λεφτά του ο Στάσης της ΔΕΗ – Οι διακοπές ρεύματος είναι λιγότερες από το παρελθόν

Καμία πρόθεση για αλλαγή της πολιτικής της όσον αφορά την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας δεν έχει η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι οι διακοπές ρεύματος είναι λιγότερες από το παρελθόν και ότι οι αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ είναι δικαιολογημένες. 

Οι διακοπές ρεύματος, είναι αριθμητικά λιγότερες από ό,τι ήταν στο παρελθόν και άρα δεν οφείλονται στους αυξημένους λογαριασμούς, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν να πληρώνουν οι πολίτες και να μην κόβεται το ρεύμα. Το δυσάρεστο φαινόμενο των διακοπών πάντα υπήρχε. Οι πολίτες μπορούν να αξιοποιούν τα προγράμματα των εταιρειών πληρωμής με δόσεις». 

Ο κ. Οικονόμου κάλυψε πλήρως και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάση, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της λειτουργίας της ΔΕΗ δικαιολογούν τις αυξημένες αμοιβές του ιδίου και του ΔΣ της ΔΕΗ. 

Οι αμοιβές αυτές έχουν προκύψει νωρίτερα, είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι παρά τους αρνητικούς συνειρμούς, θα πρέπει να συγκρίνει τις αμοιβές του κ. Στάση με αντίστοιχες στον ενεργειακό χώρο. Πρόσθεσε ότι η αμοιβή του κ. Στάση ανταποκρίνεται στην πορεία και τα πεπραγμένα της εταιρείας μετά το 2019 όταν «η κυβέρνηση την παρέλαβε κυριολεκτικά στα όρια της χρεοκοπίας». 

Επιπλέον η κυβέρνηση δε σκέπτεται την επανεξέταση ή την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και ούτε σκοπεύει να ζητήσει από την ΕΕ την εξαίρεση από το χρηματιστήριο ενέργειας κατά το προηγούμενο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, όπως ανέφερε, επισημαίνοντας πως εφαρμόζει πιο αποτελεσματική πολιτική για τους καταναλωτές. Σημείωσε πάντως ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο ουσιαστικής παρέμβασης για τη διαμόρφωση της τιμής του ρεύματος που θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάιο.

https://antinews.gr/%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b7%cf%82/

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .