Παρασκευή, Απριλίου 8

Απόστολος Αποστόλου : Καμιά νομιμοποίηση στα τάγματα Αζόφ

Είναι να γελάς αλλά ταυτόχρονα να λες ότι η ανοησία σ΄ αυτή την κυβέρνηση  δεν έχει όρια. 

 Το σόου του Βολοντίμιρ  Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο άδειασε τον κ. Μητσοτάκη και όλους τους βουλευτές που χειροκρότησαν στο τέλος του διαγγέλματος-μηνύματος του. Δεν ήταν απλώς ένα από τα συνηθισμένα σόου που δίνει στα εθνικά κοινοβούλια, ο κ. Ζελένσι, γιατί αυτή τη φορά είχε μαζί του και δύο μαχητές  του τάγματος Αζόφ  ο ένας ονομαζόταν

Μιχαήλ και κατ’ δήλωση του ήταν ελληνικής καταγωγής  και ο άλλος Αναστάσιος.  

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Τασούλας  δήλωσε «πως με ιδιαίτερη τιμή και αισθήματα αλληλεγγύης σας υποδεχόμαστε στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ιστορική συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στον αγωνιζόμενο και αμυνόμενοι ηρωικό λαό της Ουκρανίας απέναντι στην βάρβαρη εισβολή που, επί 43 ημέρες, γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη. Η Ελλάδα καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή».  

Άλλη μια «πατάτα» της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη αλλά και του προέδρου Βουλής, άλλη μια αποτυχία που καλλιεργήθηκε για να δείξει η ελληνική κυβέρνηση πόσο πιστή είναι στα ΝΑΤΟΪΚΑ παραγγέλματα. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι το μοναδικό, από όλα τα  εθνικά κοινοβούλια  που δέχθηκαν τον Ζελένσκι, συνοδευόμενο από  τους μαχητές του τάγματος Αζόφ αναγνωρίζοντας έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο τα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας.      

Είδαμε την  απόλυτη ντροπή ελλήνων κοινοβουλευτικών να χειροκροτούν τα τάγματα Αζόφ.  Απολύτως σωστό το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ «Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις». Το ίδιο αιχμηρά ήταν και τα σχόλια της Ελληνικής Λύσης «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν τη μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στη μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστική επίθεσης στην Ελλάδα» και ΜέρΑ25. «Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ. Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα». 

Να λοιπόν τι Δημοκρατία θέλουν κάποιοι στη χώρα μας. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο κόσμος προχωράει με κλωτσιές, και ίσως  κάποιοι ονειρεύονται το εκφυλιστικό μικρόβιο της απανθρωποποίησης όπως έλεγε ο Ράιχ και τη μπότα του μιλιταρισμού. Ο Εμίλ Ντ. Ντιρκέμ έγραφε πως δεν ιάται ο ναζισμός με το να τον κάνεις συνομιλητή  σου, γιατί έτσι τον νομιμοποιείς.  

Ψιλά γράμματα για τους σημερινούς κυβερνώντες, εδώ σε λίγο θα κάνουν και τρισάγιο στον Ζελένσκι και στους ναζιστές Αζόφ.  

Η εξουσία του κ. Μητσοτάκη έτσι όπως γυμνώθηκε μετά το συγκεκριμένο περιστατικό να φέρνει στο ναό της Δημοκρατίας τους μαχητές των ναζιστικών ταγμάτων δεν έχει πλέον καμιά ουσιαστική πολιτική αποστολή. Και αυτό γιατί έχει δείξει ότι ολοένα και περισσότερο καθίσταται πιο επικίνδυνη για τη χώρα. 

Έπαθε υπερκόπωση η κυβέρνηση της ΝΔ, να εξυπηρετεί συμμαχικά συμφέροντα και πάσχει από οξεία δουλικότητα, είναι καιρός να συνταξιοδοτηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα δύο κόμματα του τόξου της κυβερνητικής  συνεργασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου αρχίζεις να θλίβεσαι και το γελοίο και την ευήθεια των παραπάνω κομμάτων. 

Έχουν κάψει φλάντζα τα κόμματα του τόξου της κυβερνητικής συνεργασίας και δεν δέχονται επισκευή και φυσικά ούτε για ανακύκλωση δεν κάνουν. Στα τρία χρόνια η ΝΔ εισήγαγε με αφορμή την πανδημία το ψύχος της πολιτικής απανθρωπίας με τα πιο αυστηρά λοκντάουν, την άρση της ελευθερίας, εγκαθίδρυσε το διαχωρισμό της κοινωνίας, επέβαλε χαράτσι στους συνταξιούχους, απομάκρυνε υγειονομικό προσωπικό από τα νοσοκομεία και υπέβαλε υποταγή τυφλής πίστης στον ελληνικό λαό σε δόγματα και σε καιρικές επιδιώξεις. Ενώ ασκεί μυστική διπλωματία με την Τουρκία. Παράλληλα από τον Ιούλιο του 2021 έβαλε τη χώρα στη φρενίτιδα του πληθωρισμού. Τώρα ήρθε και η αναγνώριση των ναζιστών. Τα πράγματα παίρνουν ένα σχήμα εκβαρβαρισμού και ας ελπίσουμε ότι η ελληνική κοινωνία  θα  αποτρέψει, τον διευθυνόμενο εκβαρβαρισμό γιατί θα  φθάσουμε να δοξολογούμε τα φατνία του επιλοχία όπως θα έλεγε ο Ράϊχ 

Επιπλέον δεν είμαστε ούτε Ουκρανοί, ούτε κάποιοι άλλοι, όπως θέλουν να  αναπαράγουν αυτές τις γελοίες μέινστριμ εκφράσεις οι βολεμένοι στα κέντρα εξουσίας με τις ανιστόρητες ιδεοληψίες τους, είμαστε άνθρωποι με εμβριθή περίσκεψη και ποιοτικό ευγενισμό και για αυτό δεν θα νομιμοποιήσουμε όσο και αν το θέλουν κάποιοι τα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας. Το χειροκρότημα των εθνοπατέρων στα ναζιστικά μορφώματα   θα γίνει χαστούκι στο πρόσωπο τους στις προσεχείς εκλογές.   

 

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας.    


https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ac-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .