Σάββατο, Απριλίου 30

Μούχλα στις πετσέτες; Το κολπάκι με τη μαγειρική σόδα για να την αποτρέψεις και να την εξαφανίσεις

ΠΕΤΣΕΤΕΣ

Ο βροχερός καιρός μπορεί να φέρει παραπάνω μούχλα στο σπίτι. Και αλήθεια πόσες είναι οι φορές που βγάζεις μια πετσέτα από το ντουλάπι και τι κρίμα, έχει μυρίσει σαν να την είχε κλείσει για χρόνια εκεί! Σε αυτό το σημείο, να σας υπενθυμίσουμε το μυστικό για να πετύχετε μαλακές και αφράτες πετσέτες.

Υπάρχει ένα έξυπνο μυστικό για να αποφύγεις την μούχλα στο ντουλάπι με τις πετσέτες

και τα σεντόνια. Αφήνεις ανοιχτό εκεί ένα κουτάκι μαγειρικής σόδας που θα τραβήξει την υγρασία.

Αν πάλι η μούχλα έχει προλάβει να εμφανίσει τους σπόρους της στις πετσέτες, ο τρόπος για να απαλλαγείς από εκείνη είναι απλός.

Πρώτα αφήνεις στον ήλιο ή στεγνώνεις για τρεις ώρες και έπειτα μουλιάζεις σε ένα μείγμα νερού και χλωρίνης (πρόσεξε μόνο να είναι ανεκτό το ύφασμα στην χλωρίνη). Έπειτα ρίχνεις την πετσέτα στο γρήγορο πρόγραμμα του πλυντηρίου.
Το μοναδικό υλικό για να μην ξεβάφουν ποτέ οι χρωματιστές πετσέτες

Οι χρωματιστές πετσέτες δίνουν μια άλλη αίσθηση στο σπίτι σας και στο μπάνιο και ενώ πολλοί τις προτιμούν, απογοητεύονται από το γεγονός ότι ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος να γλιτώσετε το ξεθώριασμα ακόμη και από την πρώτη πλύση. Πώς;

Όταν πλύνετε για πρώτη φορά τις πετσέτες φροντίστε να ρίξετε μία κούπα αλάτι μέσα στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε σταθεροποίηση του χρώματος. Τέλος, αν θέλετε οι πετσέτες σας να είναι εκτός από λαμπερές και πολύ απορροφητικές ακολουθήστε την εξής συμβουλή: Ρίξτε μια κούπα λευκό ξύδι κατά το ξέπλυμα. Αφήστε το να δράσει για λίγο και ιδού, τέλειες μαλακές και απορροφητικές πετσέτες στη στιγμή. Το ξύδι αφαιρεί κάθε ίχνος σαπουνιού!

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .